Η Ιερά Σύνοδος «εξορίζει» τους ανεμβολίαστους από τις εκκλησίες - Μόνο με rapid test o εκκλησιασμός των πιστών

Η Ιερά Σύνοδος «εξορίζει» τους ανεμβολίαστους πιστούς από τις εκκλησίες, καθώς θα χρειάζεται rapid test για να μπουν στο χώρο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι και οι ανεμβολίαστοι κληρικοί θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα για να ασκούν τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα.

Μπορεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να άφησε εκτός τις εκκλησίες από τους χώρους στους οποίους χρειάζεται τεστ για να μπει κάποιος, παρόλα αυτά όπως είχαμε αναφέρει η απόφαση της κυβέρνησης είχε να κάνει περισσότερο με επικοινωνιακούς λόγους, καθώς αργά ή σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε ότι λόγω «πιέσεων» θα άλλαζε την απόφαση της.

Τελικά αυτό ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, η οποία σε εγκύκλιο που εξέδωσε καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει έντονη σύγκρουση μεταξύ της Ιεράς Συνόδου και των κληρικών, καθώς το 90% των κληρικών απορρίπτει αυτά τα μέτρα.

Είναι η δεύτερη σύγκρουση μετά από τότε που η Ιερά Σύνοδος συναίνεσε στο νομοσχέδιο Α.Τσίπρα για να πάψει η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος. Οι κληρικοί προειδοποίησαν με ολική αποχή από τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και προειδοποίησαν ότι θα ασκούν τα καθήκοντα τους, για να μην έρθουν σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα, εκτός των εκκλησιών.

Να αναφέρουμε ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications