Χωρίς σταματημό: Ο Α.Εξαδάκτυλος ζητά να μπαίνουν με rapid test και στο λεωφορείο οι ανεμβολίαστοι! - «Γιατί όχι;»

«Γιατί να μη χρειάζεται rapid test για να μπούμε στο λεωφορείο;»

Νέες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους θέλουν να βάλουν οι «ειδικοί» με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να προτείνει να μπαίνουν στα λεωφορεία με τεστ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

. Η αιτιολόγηση που έδωσε μάλιστα ο πλαστικός χειρούργος για την πρόταση του ήταν επί της ουσίας το... «γιατί όχι».

Όπως εξήγησε, για τους μεν εργαζόμενους τα δύο τεστ την εβδομάδα προορίζονται για τους χώρους εργασίας και για τους συνταξιούχους ή όσους δεν εργάζονται αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα και χώρους εστίασης.

«Από τη στιγμή που θα υποχρεώνονται να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, γιατί στεκόμαστε εκεί που ο έλεγχος είναι πολύ δύσκολος; Γιατί να μη χρειάζεται rapid test για να μπούμε στο λεωφορείο; Διότι πολύ απλά θα τετραπλασιαστεί ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί λοιπόν να μην απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test; Αφού όπως είπε ο Α.Εξαδάκτυλος κάνουν έτσι και αλλιώς δύο την εβδομάδα.

Άραγε με αυτή την λογική παίρνουν αποφάσεις στην επιτροπή των «ειδικών»;

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν και προβλέπουν αυστηρό testing των ανεμβολίαστων, εξαιρουμένων των εκκλησιών, ο Α.Εξαδάκτυλος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή των «ειδικών» σε αυτή την απόφαση.

«Από μια σειρά μέτρων, απομονώθηκε αυτό που μπορεί να μας διχάσει, έχει γίνει μείζον θέμα και υπονομεύει όλη την προσπάθεια. Το ζητούμενο από τα μέτρα είναι να ελέγχονται όλοι οι ανεμβολίαστοι δύο φορές την εβδομάδα», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησίες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι δεν είναι ίδιος ο κόσμος που θα πάει στην εκκλησία την Κυριακή με αυτούς που μετακινούνται καθημερινά.

«Το μέτρο θα δημιουργούσε μεγαλύτερο χάσμα, καθώς στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει η επίσημη, υπεύθυνη στάση απέναντι στον εμβολιασμό, ωστόσο υπάρχει κι ένα κομμάτι που πιστεύει ότι ο ιός κατασκευάστηκε για να πλήξει την πίστη και τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Αν θέλουμε να διογκώσουμε το χάσμα και να μην καταφέρουμε να πείσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, ορθώς ασχολούμαστε με την εκκλησία», υπογράμμισε.

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμένος ούτε κολλάει το ίδιο ούτε μεταδίδει το ίδιο ούτε νοσεί με τους ίδιους όρους ούτε κινδυνεύει το ίδιο. «Αν είχαμε φτάσει σε ένα ποσοστό 85%-90% ή αν είχαμε τους άνω των 50 ετών εμβολιασμένους σε ποσοστό 100%, δε θα μιλούσαμε για πανδημία», κατέληξε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications