Προ των πυλών ο ακραίος καύσωνας – Στους 47 θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος

«Καμίνι» είναι ολόκληρη η χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τον καύσωνα να έχει δημιουργήσει ασφυκτική ατμόσφαιρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένεται τα πράγματα να χειροτερέψουν κι άλλο από αύριο, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα το meteo προβλέπει πως από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό. Για τον λόγο αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών.

«Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο meteo.

Ο καιρός σήμερα
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες 42 έως 43 βαθμών κατά μέσο όρο.Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για αύριο, Δευτέρα
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ ζεστός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.
Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

«Μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας θα κυριαρχούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα», τονίζει ο μετεωρολόγος, αναφερόμενος στο ισχυρό και μακράς διαρκείας κύμα καύσωνα. Υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications