«Δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από τα σούπερ μάρκετ. Εργαστηριακά τεστ για τα ψώνια των ανεμβολίαστων» – ΒΙΝΤΕΟ

Στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα κάνουν από Σεπτέμβριο οι ανεμβολίαστοι, ο κ. Γώγος απάντησε τα εξής:

«Πρέπει όποιος μπαίνει κάπου να κάνει τεστ. Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει – γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους».

Ως…λύση για να απαλλαχθούν οι πολίτες από αυτή την ταλαιπωρία, ο κ. Γώγος έδωσε -ποιά άλλη;- τον εμβολιασμό!

Σύμφωνα με τον ίδιο «ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%», αν και σε άλλο σημείο δεν απέκλεισε, εφόσον επικρατήσει η νέα μετάλλαξη, να απαιτηθεί μεγαλύτερο ποσοστο εμβολιασμών.

Δείτε μετά το 10ο λεπτό το πολύ σημαντικό αυτό βίντεο και τις αναφορές που γίνονται στα τεστ και στους ανεμβολίαστους:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications