«Έρχεται τρίτη δόση- Έχουν ψευδαισθήσεις όσοι νομίζουν ότι θα ξαναζήσουν όπως παλιά»!

Για ακόμα μια φορά οι κυβερνητικοί ειδικοί δείχνουν να είναι έτοιμοι να κρατήσουν την χώρα στο ναδίρ αρκεί να εμβολιαστούν όλοι! Μάλιστα υπήρξε και μια παραδοχή (δεν σχολιάστηκε) ότι υπάρχει ζήτημα προστασίας όσων έκαναν το εμβόλιο εφόσον ανακοινώθηκε on-air ότι θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο να χορηγείται η τρίτη δόση.

Στην μετάλλαξη Δέλτα αναφέρθηκαν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος επανέλαβε ότι είπε στο δελτίο ειδήσεων του Star όπου δήλωσε ότι «ζούνε με την ψευδαίσθηση ότι θα ζουν όπως παλιά» οι πολίτες (εννοείται κατηγορήθηκαν οι ανεμβολίαστοι και πάλι).

Ο κ. Σκουτέλης συνέστησε στους γονείς να συμβουλευτούν τους παιδιάτρους για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους , ενώ ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως έχουμε θρηνήσει τρία Ελληνόπουλα κάτω των 18 ετών αλλά επίσης είπε ότι εφόσον δεν εμβολιάζεται ο κόσμος δεν πρόκειται να επανέλθει η κοινωνική ζωή των πολιτών, χρησιμοποιώντας έναν ιδιότυπο εκβιασμό, ενώ ουσιαστικά δήλωσε ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουμε και για φέτος πανηγύρια και Δεκαπενταύγουστο.

Oι καθηγητές αναφέρθηκαν ακόμη στην νέα έξαρση της πανδημίας από Σεπτέμβριο (την προκαθόρισαν!), με εκτεθειμένους τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης, ο κ. Σκουτέλης σημείωσε πως οι πρώτοι που θα την λάβουν είναι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουτέλης «Περιμένουμε να γεμίσουν οι ΜΕΘ για να οχυρωθούμε; Ενώ έχουμε το όπλο, το εμβόλιο να το προλάβουμε. Ειδικά τα εμβόλια των παιδιών είναι συνυφασμένα εδώ και χρόνια με την ασφάλειά τους. Δεν εμβολιάζουμε τα παιδιά για τους παππούδες που δεν εμβολιάζονται αλλά για τα ίδια. Αν μολυνθούν δεν ξέρουμε τι επιπλοκές θα τους αφήσει».

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι τώρα γίνονται 80.000 εμβολιασμοί τη μέρα και «δεν θα προλάβουμε έτσι να πιάσουμε το 80% τον Σεπτέμβριο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications