Κούβελας: «Τα πιτσιρίκια δεν εμβολιάζονται γιατί είναι ανήθικο και παράνομο - Δεν έχουν κανένα όφελος τα παιδιά»!

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στον εμβολιασμό παιδιών, τονίζοντας πως τα παιδιά δεν έχουν κανένα όφελος από τον εμβολιασμό τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα όσα είχε πει γι' αυτόν ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τον χαρακτήρισε -εκτός των άλλων- και ως «αρνητή».

«Τα πιτσιρίκια δεν εμβολιάζονται γιατί είναι ανήθικο, αντιδεοντολογικό και παράνομο. Ακόμα και αν νομιμοποιηθεί», επανέλαβε μιλώντας σε ριαδιοφωνικό σταθμό, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο που να μας λέει ότι τα παιδιά νοσούν σοβαρά και οι δύο η τρεις θάνατοι στις 13.000, αυτό που μου λέει είναι ότι ο κορωνοϊός μπορεί και να τα προστατεύει γιατί από τον πνιγμό πεθαίνουν περισσότερα. Άρα είναι προστατευτικός ο ιός. Είναι πάρα πολύ χαμηλή η επίπτωση στα παιδιά, δεν πρόκειται να χτιστεί τείχος ανοσίας, αυτό το αρχικό αφήγημα περί ανοσίας δεν υπάρχει πια. Έχει καταρριφθεί στο Γιβραλτάρ, στο Ισραήλ και στη Βρετανία και υπάρχει πληθώρα δημοσιεύσεων ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τείχος ανοσίας. Επομένως τα παιδιά δεν έχουν άμεση ωφέλεια από το εμβόλιο. Έχουν πιθανώς ανεπιθύμητες (παρενέργειες) σε βάθος χρόνου, λόγω βλαβών στο καρδιαγγειακό τους σύστημα, το οποίο δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτή τη στιγμή, εκτός κι αν στείλουμε κίτρινες κάρτες. Και το κυριότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ωφέλεια για το ίδιο το παιδί από τον εμβολιασμό. Άρα λοιπόν δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε. Ούτε για τους δασκάλους έχουμε. Γιατί ουσιαστικά οι δάσκαλοι γιατί να το κάνουν; Να μην κολλήσουν τα παιδιά;», δήλωσε ο κ. Κούβελας.

Στην συνέχεια, ο καθηγητής «ξετίναξε» τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον κ. Κούβελα επιστημονικά, τον λοιδόρησε για «απώλεια προσωπικών συμφερόντων» και πως δεν τηρεί «επιστημονική στάση», επειδή έχασε την θέση του από αυτήν την κυβέρνηση, ενώ τον χαρακτήρισε ως «αρνητή».

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ απάντησε άμεσα σαν καταπέλτης, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βασιλακόπουλο «αδιάβαστο» και διασπορέα «ψευδών ειδήσεων», ενώ πρόσθεσε πως τη θέση δεν του την έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά την πήρε όταν ήταν υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications