Εκκενώνεται από τον πληθυσμό του το Κρυονέρι με κυβερνητική εντολή - Αδυνατούν να συγκρατήσουν την φωτιά

Στις 02.40 η κυβέρνηση συμμορητών παραδέχθηκε την αδυναμία της να αναχαιτίσει την πύρινη προέλαση και αποφάσισε την εκκένωση του Κρυονερίου από τον πληθυσμό του, καθώς οι φλόγες που καίνε το δάσος φτάνουν στον οικισμό.

Η αστυνομία με αναμμένες τις σειρήνες και χτυπώντας πόρτα-πόρτα καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να φύγουν για να σώσουν τις ζωές τους.Αυτή την στιγμή επικρατούν τραγικές εικόνες με ηλικιωμένους ανθρώπους, γυναίκες με μωρά και υποβασταζόμενους αρρώστους, να βγαίνουν στους δρόμους και να αναζητούν διέξοδο μέσα στις φλόγες!

Οι φλόγες από το μεγάλο πύρινο μέτωπο πλησιάζουν απειλητικά και βρίσκονται σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Είναι πραγματικά αδιανόητο πώς χωρίς να φυσά, η φωτιά ξέφυγε από την Βαρυμπόμπη και έχει κάψει μια περιοχή από την Κηφισιά μέχρι το Κρυονέρι.

H δήλωση για «Έξι μποφόρ ανέμου» του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Νίκου Χαρδαλιά είναι κατ'ελάχιστον κωμικές: Ούτε 2 μποφόρ δεν ήταν η ένταση του ανέμου.

Και το τσιτάτο «Αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους» του προϊστάμενου υπουργού του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκαλούν θλιβερά χαμόγελα.

Η πυρκαγιά, εκτός από το Κρυονέρι που πολιορκείται τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει κάψει τα πάντα στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης. Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν καεί, χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενός από τα τελευταία δάση της Αττικής, αποτεφρώθηκαν και όλα αυτά επειδή όπως οι κάτοικοι καταθέτουν, άργησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επέμβουν μία ώρα στην αρχή της φωτιάς!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications