Με μία παρανοϊκή απόφαση για απαγόρευση όρθιων στα μαγαζιά «τελείωσαν» οριστικά την εστίαση

Οριστική «ταφόπλακα» στον τουρισμό, ο οποίος ήδη δεινοπαθεί, βάζουν οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες περί «καθήμενων» και «ορθίων» στα νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης σε καφετέριες κτλ. με το εξωφρενικό μέτρο για απαγόρευση... ορθίων στην εστίαση!

Εν μέσω θέρους, κάποιοι άνθρωποι στο Μαξίμου που προφανώς μισούν την εστίαση και την νυχτερινή διασκέδαση, αποφάσισαν να δεχθούν εισηγήσεις κάποιων άλλων επιπέδου Σύψα, που ισχυρίζεται ότι ο Covid-19 και ειδικά η μετάλλαξη Δέλτα «μεταδίδεται στον δρόμο που περπατούν οι άνθρωποι», και «τελείωσαν» τον χώρο για τους ορθίους!

Έτσι απλά! Όπου στα περισσότερα νυχτερινά καλοκαιρινά μαγαζιά απλά δεν υπάρχει χώρος για καθήμενους.

Η πλειονότητα των καταστημάτων διασκέδασης είναι μικροί χώροι οι οποίοι στηρίζουν την χωρητικότητά τους στους όρθιους πελάτες κοντά και γύρω από το μπαρ.

Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον θάνατο των beach bars: Απαγορεύεται να είναι όρθιοι και να χορεύουν οι πελάτες υποτίθεται για να μην μεταδώσουν την Δέλτα μετάλλαξη! Στην ουσία γιατί η Ελλάδα φαίνεται ότι πρέπει να διαλυθεί σε όλα τα επίπεδα...

Τώρα, όποιος σηκώνεται για να χορέψει και μπει μέσα ένα όργανο της τάξης, στο μαγαζί ή στο beach bar και τον δει να χορεύει, τα κλείνει αυτόματα για μία εβδομάδα και επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο 5.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα πολλά από αυτά τα καταστήματα νυκτερινής διασκέδασης δεν έχουν καν χώρους για να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα νυκτερινό κατάστημα σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων το οποίο έχει χώρο για 30 -όλους κι όλους- καθήμενους και λειτουργεί κυρίως βάσει των ορθίων πελατών οι οποίοι φτάνουν και τους 500 κάθε βράδυ.

Τώρα ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να «τετραγωνίσει τον κύκλο» βρίσκοντας χώρο μόνο για καθήμενους. Κάτι όμως που απλά δεν γίνεται.

Δεν είναι όμως μόνο το πρόβλημα της χωρητικότητας που δεν υπάρχει. Πως θα πείσει ο κάθε επιχειρηματίας τον κάθε πελάτη, και δη τον τουρίστα ο οποίος έχει έρθει στα νησιά για να ξεδώσει, ότι δεν μπορεί να σηκωθεί όρθιος.

Απλά δεν γίνεται. Είναι αδύνατο να πειθαρχήσει ο οποιοδήποτε που βρίσκεται για διακοπές σε ένα νησί ότι θα πρέπει να τις κάνει από τις 8 Ιουλίου... καθιστός!

Πρόκειται για εξαγγελίες οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Εάν όμως δεν εφαρμοστούν υπάρχει ο «πέλεκυς» με τα εξοντωτικά πρόστιμα και τις αφαιρέσεις αδείας.

Αυτά μόνο αρνητικές έως ισοπεδωτικές συνέπειες μπορούν να έχουν για τον τουρισμό. Κανείς ξένος δεν πρόκειται να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για τις περάσει καθιστός στην Ελλάδα.

Είτε θα τις ακυρώσει, είτε θα φύγει εάν ήδη βρίσκεται εδώ. Πρόκειται για μέτρα τα οποία εκείνοι που τα σκέφτηκαν δεν έχουν την παραμικρή ιδέα το πως λειτουργεί ο τουρισμός ο ίδιος και έτσι δίνουν πραγματικά την χαριστική βολή στην βαριά -άρρωστη- βιομηχανία της Ελλάδας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications