Αστυνομικοί και «ρουφιάνοι» σε ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ ακόμα και πάνω σε πλοία ! vid

Ειδικές ομάδες που θα κάνουν έφοδο και θα ελέγχουν τα καταστήματα εστίασης, συγκροτεί η ΕΛ.ΑΣ η οποία κάκος λέγεται ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή η κάθε αστυνομική διεύθυνση να διαθέτει ειδική ομάδα ελέγχου καταστημάτων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως μεταδίδεται, η κάθε ομάδα θα απαρτίζεται από 5-10 αστυνομικούς, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα ελέγχει εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά καταστήματα, επιβάλλοντας τα πρόστιμα ακόμα και τα λουκέτα που θα προβλέπονται στην ΚΥΑ, η οποία θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή, ώστε να ελέγχονται κατά προτεραιότητα όλες οι καταγγελίες, ακόμα και ανώνυμων πολιτών, για καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα.

Παράλληλα, νέα αυστηρότερα μέτρα προβλέπονται για τα ταξίδια στα νησιά με πλοίο.
Οι έλεγχοι γίνονται ακόμα πιο έντονοι και πλέον θα γίνονται όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά την διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της ενημερωτικής προσπάθειας σε σχέση με τους νέους κανόνες που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε η αδιάκοπη συνέχεια της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications