Η 13χρονη που πήρε βραβείο σε διαγωνισμό λογοτεχνίας, χαμός από Like - καμιά σωτηρία

Είναι 13 ετών, μόλις ολοκλήρωσε την A' Γυμνασίου, αγαπάει τα ιστορικά βιβλία και απολαμβάνει να διαβάζει Βιζυηνό και Καβάφη. Η Μαρίτα Δατσέρη από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, είναι το κορίτσι που έλαβε το πρώτο βραβείο μεταξύ συμμετεχόντων της ηλικίας της, στον 17ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξε η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίτα Δατσέρη μοιράστηκε την εμπειρία που έζησε εν μέσω καραντίνας, εξηγώντας πώς η γνώση και το γράψιμο κατάφεραν να την κάνουν να νιώσει ελεύθερη, ακόμη και με την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά που αναγκαστήκαμε να την περάσουμε μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή. Νομίζω, όμως, ότι ταξίδια μπορεί να κάνει κανείς τόσο με την σκέψη όσο και με τη φαντασία. Εγώ τουλάχιστον έτσι προσπάθησα να ταξιδέψω και σε αυτό με βοήθησε το διήγημα που έγραψα. Εξαιτίας αυτού, κατάφερα αρκετές στιγμές να ξεχάσω τη μουντή καθημερινότητα», είπε η 13χρονη Μαρίτα, η οποία όπως εξήγησε, παροτρύνθηκε από τις καθηγήτριες της -Μαρία Μάρκου και Χαρίκλεια Πεδιαδίτου- να συμμετέχει στο διαγωνισμό, ενώ εμπνεύστηκε από μια εργασία που είχε ήδη εκπονήσει για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, αλλά και από τα πορτραίτα των ηρώων της επανάστασης στο διάδρομο του σχολείου της.

Μπα μπλα μπλα τι κατάντια ειναι αυτή? ολόκληρα μουλάρια να προσκυνούν ένα μυξιάρικο ως ηρωίδα,επειδή ετσι τους είπαν οι έγκυρες πήγες, στο μεταξύ οι έγκυρες πήγες γιατί βγάζουν την φάτσα της στο ίντερνετ? ανήλικο δεν ειναι? "μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ" καλά γονείς δεν έχει να το μαζέψουν που το παρουσιάζουν λες και έκανε το μέγα κατόρθωμά στο πόπολο που εχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί αυτές τις σημιτικές χαζομάρες μεγα επιτυχία ? η μήπως ειναι κόρη κανενός συμμορίτη ( δεν μοιαζει για απόγονη της Θεάς Αθήνας) και την ετοιμάζουν απο τωρα σε κανένα υπουργείο? ....Κάντε τις μάζες να ασχολούνται με ανούσιες ηλιθιότητες.....!Ήδη από το 1855 ο μασόνος Αλεξάντερ Χέρζεν είχε δηλώσει: «Είναι δυνατόν να οδηγήσουμε μια ολόκληρη γενιά στην παραπλάνηση, να την τυφλώσουμε, και να την καθοδηγήσουμε προς λάθος στόχους…» (Alexander Herzen, «From the Other Shore», Ταλίν , 1970, σελ. 130).

Στα ιστορικά βιβλία τι διαβάζει? για "ήρωες" κομμουνιστές που "έσωσαν" την Ελλάδα απο τους κάκούς? κάτι τέτοια γράφουν σε αυτή την "εγκυρη" και "ανεξάρτητη" πηγή, η πήγη του κακου :

Ενώ ο ίδιος ο κομμουνισμός ειναι θρησκεία του Μπαφομέτ απο οπού προέρχεται η μοχθήρη φυλη τους και το πνεύμα τους δηλαδή απο κακό, σαν λες ότι οι δαίμονες έσωσαν την Ελλάδα απο τους κακούς ενώ οι ίδιοι ειναι ο ορισμός του κακού, που σκοτώσαν το θεϊκό γένος ως ναζι φασιστές, για να κανουν εύκολα κουμάντο σε θνητές φυλές που ελέγχονται εύκολα , και που την προωθεί και το facebook και 6.000 ζωντανά πάτησαν like... αφού κέρδισαν οι κάλοι πως γίνεται ο κόσμος να πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο και μέσα σε 50 χρόνια μετέτρεψαν ενα πλανήτη σε πλανήτη κόλαση και της πλήρους αποχαύνωσης και εκφυλισμού των πάντων ακόμη και της ίδιας της λογικής?? τάξη απο χάος (σύνθημα τους) δεν υπάρχει!

Λες και μπαίνεις σε σελίδα αναρχικών ειναι, και έχεις και κατι ηλίθιους να λενε οτι δεν υπάρχει κομμουνισμός όταν οτι μαθαίνει στο σχολείο (και οχι μονο) ειναι κομμουνιστικό :

Μονό στην ιδέα ότι άναρχο-σατανιστές που γράφουν εδώ ψέμματα, προπαγανδες, συκοφαντίες και πλύση εγκέφαλου, γράφουν και τα σχολικά βιβλία τρομάζει ....Για αυτό βγαίνουν εντελώς ηλίθια απο τα σχολεία, οι ελληνόφωνοι που ειναι πίσω από τα άναρχο-ορκ εξαφάνισαν ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ από το youtube που έλεγαν αληθινή ιστορία και οχι την δικιά τους που μολύνουν τους πάντες και μεσώ σχολείων , και με στοιχειά και ντοκουμέντα που δείχνει οτι το 1945 κέρδισαν οι κακοί, οι δαίμονες συγκεκριμένα, οτι κακό υπάρχει πάνω τους το έχουν, και συκοφαντούν τα θύματα τους 80 χρόνια με λέξεις ταμπέλες... Ξερεί κανένας να πει τι ακριβώς εννοούν με το πότε φασισμός ξανα? πάντως οχι αυτό που τον έκαναν να νομίζει ....

Γιαυτό και έκαναν και πολεμο σε αυτή την σελιδα μόλις βάλαμε αληθινή ιστορια που ειναι η αντίθετη από αυτή που λένε στα σχολεία τους ..Εχουν τέτοιο θράσος που φτάνουν στο σημείο να λένε στα σχολεια τα ακριβώς αντίθετα για να καλύψουν τις θηριωδίες τους ,και να κατηγορούν τα θύματα τους ως κακούς...

Οι μάζες δεν έχουν ιδέα για το μέγεθος της συνωμοσίας ,επίσης νομιζουν οτι με τις λέξεις ταμπέλες ναζι φασίστες εννοούν μονο κόμματα τύπου Χ.Α και δηθεν ιδεολογίες !! ιδεολογίες δεν υπάρχουν στην φύση , υπάρχουν μονο δογματικές φυλές και σίγουρα αυτές δεν ηταν οι "κακοί" γιαυτό ηταν κακοί, επειδή δεν ηταν δογματικοί και δεν ελέγχονταν..

Τίποτα μονο μια παγκόσμια καταστροφή θα σώσει τον πλανήτη από το κακο που έχει σκεπάσει τα πάντα ...Η κατάσταση θυμίζει την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατοριας εκ των έσω και ύστερα ήρθε το χάος, έπαψαν οι ευτυχισμένες μέρες της ανθρωπότητας, ορδες βάρβαρων κατακλύζουν την Ευρώπη (έγινε το ίδιο πρόσφατα ), σφαγές και γενοκτονίες (γίνεται με αλλο τρόπο αιμομιξίες ), ιερά εξέταση για τους έξυπνους( γίνεται με αλλο τροπο με την συκοφαντια) , ο πρώτος βιολογικός πόλεμος γνωστη ως πανούκλα (γίνεται και μαλιστα οικειοθελώς απο πολλούς ), σκοταδισμός για πάνω από 1500 χρόνια (αναμένεται),τοτε αντί για ναζι φασίστες είχαν την ταμπέλα "αιρετικός" χιλιαδες σφαγιάστηκαν με θηριώδες τρόπο και με φρικτά βασανιστήρια, απο αυτούς σημερα εμφανίζονται ως σωτήρες ... θα πει ο έξυπνος και τι με ενδιαφέρει έμενα τι έγινε τοτε και τι έγινε πριν 80 χρόνια? τόσο του κόβει ...

Αφού δεν του έμαθαν στα σχολειά και οι θρησκείες τους οτι θα ξανα γεννηθεί σε τούτο τον κόσμο που να το καταλάβει ο ίδιος ? ειναι τοσο έξυπνος που δεν καταλαβαίνει οτι για να λειτουργούν έτσι οι συμμορίτες σε βάθος χρόνου ότι δεν γεννιούνται μια φορά και τέρμα, αλλιως δεν θα τους ενδιαφέρε να κατακτήσουν την Γη , τι να κάτσεις να πεις τωρα σε έναν λαό που ήδη απο τα σχολεία όλα ανάποδα τα έχει μάθει? ότι οι ρατσιστές με θανάσιμο φυλετικό μίσος στο λευκό γένος αποκαλούν ρατσιστές τα θύματα τους? ότι καθε ζωή του ειναι σαν μια μέρα στην σημερινή ζωή του? η οτι με το φασίστες ναζι εννοούν το λευκό γένος? έμενα σκασίλα μου στην τελική δεν θα ξανα γεννηθώ εδω τουλάχιστον οχι με αυτές τις συνθήκες, γιατί εμας του γνησίου ευρωπαϊκού γένους θέλουν αν εξαφανίσουν, δηλαδή να σπάσουν την σύνδεση ώστε να γεννιούνται μονο δίκες τους φυλές και λοιπες κατώτερες ώστε να ελέγχονται εύκολα αλλα και ως δούλοι τους ,γύρο στο 1800 τα ερπετά έκαναν δυναμική επανεμφάνιση και δημιούργησαν τον κομμουνισμό μόλις είδαν ότι άρχισαν να ξανα γεννιούνται άνθρωποι δηλαδή το ευρωπαϊκό γένος και αρχισαν οι εφευρέσεις, μετα απο 1500 χρόνια που καθάρισε το μίασμα βάρβαρων εισβολέων, τώρα δεν καθαρίζει πλέον μονο γκοιμ θα γεννιούνται και αυτοί στα επόμενα χρόνια, τους έμεινε και κληρονομιά η τεχνολογία απο το ευρωπαϊκό γένος . Τι δεν κατάλαβες μέσιε και μαντάμ? ...

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

Ο αρθρογράφος , προφανώς , καταφέρεται εναντίον της εκκλησίας , αλλά σε ποιά εκκλησία αναφέρεται ; Μιλάει για σκοταδισμό , ιερά εξέταση και τα λοιπά. Άρα , αναφέρεται στην αιρετική Δύση , του παπισμού (δηλαδή, ενός εκκοσμικευμένου χριστιανισμού) και των εκδόσεών του (λουθηρανισμός, προτεσταντισμός και πάει λέγοντας.). Βρήκε αφορμή με την προβολή της 13χρονης να ρίξει το φαρμάκι του εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού , γενικεύει , γιατί έτσι τον βολεύει, την επίθεσή του. Εκκλησία δεν είναι οι αιρέσεις στο σύνολό τους , ούτε οι εκκοσμικευμένοι ιερείς , αρχιερείς, Πατριάρχες, μοναχοί και ηγούμενοι μοναστηριών! Είναι μικρό το ποίμνιο της Εκκλησίας του Χριστού , αλλά υπάρχει! Ας μην τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ της απαξίωσης!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications