Αναστολή εργασίας & άδεια άνευ αποδοχών για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Ανθρώπινα δικαιώματα τέλος αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «τέλος» στην ατομική επιλογή των πολιτών, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που έρχεται για την υποχρεωτικότητα προβλέπει οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα να τίθενται σε αναστολή εργασίας «μέχρι τη λήξη του υγειονομικού συναγερμού», αλλά και η απώλεια του μισθού τους να συνδυάζεται με τσεκούρι στις ασφαλιστικές τους εισφορές!

Συγκεκριμένα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με βάση την οποία οι εργαζόμενοι συγκεκριμένων κατηγοριών θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών επ'αόριστον!

Οι ρυθμίσεις αυτές, θα αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων:

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές) του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/07) στη Βουλή, αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αναστολής για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Στην περίπτωση αυτή, επίσης, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ούτε ασφαλιστική κάλυψη.

Ο εργαζόμενος θα είναι, επίσης, υποχρεωμένος να ενημερώνει αν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές από ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μπορούν να γίνονται προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις.

Από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσησή τους και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους να μην κάνουν το εμβόλιο.

Οι λόγοι υγείας που μπορεί να κάνουν κάποιον να μην εμβολιαστεί προσδιορίζονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και εγκρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες αποτελούνται από γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς.

Πρόστιμα

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να δείξουν στους εργοδότες τους το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό τους ή τη βεβαίωση νόσησης.

Στους εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, επιβάλλεται πρόστιμα από 10.000 ευρώ.

Post A Comment:

1 comment

Γιώργοςείπε...

θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να φθάσει μέχρι τη λήξη του καλοκαιριού!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications