Ξεκινά η ανέγερση πόλεων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα: 598.000.000 ευρώ για εγκαταστάσεις

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς καθώς δήλωσε πως η ΕΕ σκοπεύει να λεφτά στις «χώρες τράνζιτ», ώστε να μονιμοποιήσουν στο έδαφος τους, τους παράνομους μετανάστες έρχεται το μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τη «διαχείριση» των εγκαταστάσεων με την κυβέρνηση να δημοσιεύει τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (ΚΕΔ) στη Λέσβο και τη Χίο, και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Φυλακίου στον Έβρο.

Ετσι, λοιπόν, ακόμη 142.000.000 ευρώ προστίθενται στα 456.000.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη, αλλά και σε όσα χρήματα θα δοθούν για προγράμματα όπως το «Helios», για την ένταξη των παράνομων μεταναστών.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα δομή στη Λέσβο θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάτη (Βάστρια) του Δήμου Μυτιλήνης, σε έκταση περίπου 240 στρεμμάτων, και έχει προϋπολογισμό 76.000.000 ευρώ.

Στη Χίο θα κατασκευαστεί στη θέση Ακρα Παχύ (Θόλος) του Δήμου Χίου, σε έκταση περίπου 141 στρεμμάτων, και έχει προϋπολογισμό 48.000.000 ευρώ. Ενώ η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου -που θα έχει αποτέλεσμα μια νέα δομή επί της ουσίας, αφού μόνο ψευδεπίγραφα χρησιμοποιείται ο όρος «αναβάθμιση», ώστε να μην πληγεί η αξιοπιστία του πρωθυπουργού- θα υλοποιηθεί σε έκταση 33 στρεμμάτων, με προϋπολογισμό περίπου 18.000.000 ευρώ.

Οπως τονίζεται από κυβερνητικούς παράγοντες, οι εργασίες αναβάθμισης στο Φυλάκιο χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ τα έργα σε Λέσβο και Χίο απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Στήριξης, με 100% χρηματοδότηση.

Χρήματα τα οποία, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πόλεων με αμιγώς μουσουλμανικό πληθυσμό στα σύνορα της χώρας μας. Προκαλούν, δηλαδή, μείζον πρόβλημα σε ακριτικές περιοχές, μόνο και μόνο για να απορροφήθουν τα κονδύλια που ευχαρίστως δίνουν κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να «φορτώσουν» το πρόβλημα στις πλάτες των Ελλήνων ακριτών και να μη χρειαστεί να «φορτωθούν» τα ίδια μετανάστες.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι με τα έργα αυτά εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο αλλά και περισσότερη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς περιορίζονται σημαντικά οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα είπε ο Μ.Σχοινάς: «πρέπει οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να επωφελούνται απ’ αυτά που η Ευρώπη έχει να προσφέρει: δημόσια υγεία, στέγαση, παιδεία και εκπαίδευση. Σε αντάλλαγμα, οι πληθυσμοί αυτοί οφείλουν να αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δηλαδή να σέβονται το δημοκρατικό παιγνίδι, τις μειονότητες, τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και στην κοινωνία».

Σημειώνουμε ότι για το ζήτημα απάντηση και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο αφού έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» έδωσε η πρώην βουλευτής ΝΔ, πρώην ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ και πρώην στέλεχος του ομίλου Κόκκαλη, Νίκη Τζαβέλα στο δημοσίευμα του pronews.gr αναφορικά με το αν η Ελλάδα αποτελεί χώρα transit ή όχι για τους παράνομους μετανάστες, δηλαδή αν αυτοί έρχονται με σκοπό να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή απλά περνούν από την Ελλάδα έχοντας προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ.

Εμείς στο δημοσίευμά μας υποστηρίξαμε ότι ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς εννοούσε και την Ελλάδα ως «χώρα transit». H κα. Τζαβέλλα υποστήριξε σε tweet της ότι θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για «παραπληροφόρησή» επειδή υποστηρίξαμε ότι ο Ν. Σχοινάς αναφέρεται (και) στην Ελλάδα κάτι που όμως κατάλαβε και ανασκεύασε καθώς όλοι πλέον μπορούν να δουν για το τι γίνεται σε ολόκληρη την χώρα και την συμπεριφορά της ΕΕ απεναντί μας.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Έλληνες σας θάβουν ζωντανούς στην Πατρίδα σας. Ο Τσιπρας το 2018υπεγραψε ότι θα φέρει στην Ελλάδα 80 Εκατομοιρια Μετανάστες, δηλαδή ΛΑΘΡΩ.Είμασταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη συνέλευση του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΗΕ! Ακούσανε τις ανακοινώσεις για ΟΛΛΕΣ τις χώρες μέλη του ΟΗΕ. Μας διωξανεμε τις κλωτσιές. Πετάξτε τις ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ σας να ξαναβρείτε τον ΕΝΓΚΕΦΑΛΟ σας.Τοκαναμε πάνω από 40 χρόνια. Ηκατασταση χειροτερεύει. Οι Σιωνιστές ΕβραιοιειναιΦΑΝΑΤΙΚΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΣΡΧΕΙ 200 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ,ΕΒΡΑΙΚΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ κυβερνούν!Η Ευρώπη δεν υπάρχει, κυβερνούν οι Σιωνιστές. Ο σκοπός τους είναι να ΓΗΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΧΟΥΦΤΑΛΟ Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ, ΠΡΩΤΑ ΟΜΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ. ΠΩΣ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΟΙΡΙΑ Εβραίοι θα μπορέσουν να κυβερνήσουν την Πλανιτη. Το εμβόλιο Covid -19 προκειταιναεξοντωσει 7 δισαντρωπων.θα μη νουνοί Εβραίοι ίσιοι δουλη τους!Συμφωνα μετο Ταλμουδ κάθε Εβραίος θα έχει 2800 Σκλάβους!Βαδιζουν καλπάζοντας για τον σκοπό τους. Εσείς κοιμόσαστε! Όταν θα ξυπνήσετε θα κάνετε παρέα με τον Άγιο Πέτρο!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications