Παραιτήθηκε ο Πάνος Λασκαρίδης από την Ένωση Εφοπλιστών: Οι αιχμές που αφήνει

Η παραίτηση του Πάνου Λασκαρίδη έρχεται μετά τον σάλο που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του και τις κατηγορίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Παραίτηση με αιχμές υπέβαλε ο πλοιοκτήτης Πάνος Λασκαρίδης από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης "αξιοπιστίας"».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται, σύμφωνα με το Open, στην «ουσία των κατηγοριών» της Ένωσης που με αφορμή δηλώσεις του παρέπεμψε «στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας».

«Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία» καταλήγει.

«Θα ήθελα με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από το συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και την ίδια την Ένωση. Παραιτούμαι γιατί δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ένωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης "αξιοπιστίας".

Στους μεν συναδέλφους μου, τουλάχιστον σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από "δημοσιογράφους") τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον Κύριο Πρωθυπουργό και στον Κύριο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον, που με αφορμή αυτή την ελεεινή δημοσιογραφία, θεώρησε σκόπιμο να τη χρησιμοποιήσει για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".
Όσο για την ουσία των κατηγοριών που περιελάμβανε η δήλωση της Ενώσεως, υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα.

Για το εάν σέβομαι τους θεσμούς και εάν αγαπώ την Ελλάδα και τη Ναυτιλία μας, μπορούν να το κρίνουν άλλοι και σας παραπέμπω στις δεκάδες φορές που έχω ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις μου υπέρ της σημασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας.
Κοντολογίς και εν κατακλείδι, αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ένωση υπό την τωρινή Προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το Διοικητικό της Συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Τι προηγήθηκε της παραίτησης Λασκαρίδη
Υπενθυμίζεται ότι θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του εφοπλιστή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ντροπιαστική αμηχανία του υπουργού Ναυτιλίας μπροστά στις προσβλητικές δηλώσεις».

Ο εφοπλιστής, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, εμφανίζεται να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «δεν έχουν καμία ανάγκη τον πρωθυπουργό" και "μπορούν να χ***** πάνω του».

Με νέες, διευκρινιστικές πάντως δηλώσεις του στο naftikachronika.gr, ο Πάνος Λασκαρίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύτηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού».

Από την πλευρά της η Ένωση είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων: «Η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications