Τέλος οι εμβολιασμοί με AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών και στην Ελλάδα - Ποιος θα αποζημιώσει τα θύματα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να σταματήσει η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών στην Ελλάδα μετά τις θανατηφόρες παρενέργειες που είχε το εμβόλιο σε πολίτες.

Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα η οποία επιβάλλει περιορισμούς στους εμβολιασμούς της AstraZeneca μετά τις απαγορεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και τρεις μήνες.

Εμείς δημοσιογραφικά αισθανόμαστε δικαιωμένοι και βέβαια εκτεθειμένοι αυτοί που το υποστήριζαν.

Η ουσία είναι, ποιος θα αποζημιώσει τους νεκρούς ή αυτούς που έχουν το υποστεί βλάβη στην υγεία τους από το συγκεκριμένο εμβόλιο;

Η εισήγηση της Επιτροπής φέρεται να βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα. Έτσι, καλεί την κυβέρνηση, να δώσει δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία εμβόλια.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και φαίνεται μάλιστα, πως η εισήγηση της επιτροπής αφορά ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη κλεισμένο ραντεβού με AstraZeneca.

Θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να έχει σχέση το εμβόλιο λεει η "Τζένη" έβγαλαν πόρισμα πριν καν γίνουν εξετάσεις:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications