Ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις στην Ελλάδα: Στον εισαγγελέα 15 πολίτες που αντιδρούσαν στην υποχρεωτική μασκοφορία

Ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις στην Ελλάδα για όσους αντιδρούν στην υποχρεωτική μασκοφορία.

Συγκεκριμένα ενώπιων των δικαστικών αρχών θα βρεθούν 15 πολίτες που προέτρεπαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιδιά τους να μην κάνουν μαθήματα με μάσκα και καλούσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από σχολεία.

Πρόκειται για άτομα από όλη τη χώρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν διατάξει προκαταρκτική για αυτές τις αναρτήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2020 και είχαν αναθέσει την έρευνα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνεχίζονται οι «καμπάνες» για μη τήρηση των μέτρων

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.676 έλεγχοι, από τους οποίους οι 39.995 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 148 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

90 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 • 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 17 στο Βόρειο Αιγαίο,
 • 11 στη Θεσσαλονίκη,
 • 10 στη Στερεά Ελλάδα,
 • 10 στα Ιόνια Νησιά,
 • 6 στην Κρήτη,
 • 5 στην Ήπειρο,
 • 4 στην Κεντρική Μακεδονία,
 • 3 στο Νότιο Αιγαίο,
 • 3 στην Πελοπόννησο,
 • 2 στη Δυτική Μακεδονία και
 • 1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.496 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.393 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.103 των 150 ευρώ.

38 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 • 14 στη Θεσσαλονίκη,
 • 13 στην Κρήτη,
 • 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 • 3 στα Ιόνια Νησιά και
 • 2 στη Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.272 ομοειδείς παραβάσεις.

17 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.)

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 4 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ψησταριά, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο. Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Στη Κρήτη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.745 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.064 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194 ομοειδείς παραβάσεις.Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας (!) η κλασική υποκρισία και τα μνημόνια για την υγειά σας ειναι, ειναι οι ίδιοι που προκαλούν παντού κακό εμφανιζομενοι ως άγγελοι ενώ ειναι δαίμονες σας αυτούς που ξέρετε απο θρησκείες .

H φερόμενη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πάντως δεν έχει απαντήσει από το 2020 σε μηνύματα καταγγελίες σχετικά με τους άκρως επικίνδυνους που κυκλοφορούν αναμεσα σας που νομίζετε ότι ειναι δήθεν ιδελογία επειδή εχουν μαζέψει χρήσιμους ηλίθιους , και που παραβιάζουν δικούς νομούς, ούτε καν μας κάλεσε κανένας εισαγγελεύς για τα κατεβατά που στείλαμε στο kepik@astynomia.gr και τα screenshot με την δράση τους στο facebook, προφανώς γιατί ΔΕΝ μπορούν να πουν για "θεωρίες συνωμοσίας" στους ελάχιστους γνώστες που έχουν επίγνωση τι γίνεται και με σωρεία στοιχείων, άσε που όλοι αυτοί στην φερόμενη δικαιοσύνη θα ειναι και ίδιοι ίδιας φυλής με τους άνωθεν γιαυτό τους καλύπτουν. Στο μεταξύ αυτά τα βλεπεις απο την αρχή με το ίντερνετ από το 2015 (!) και εκατομμύρια των εκατομμυρίων δεν βλέπουν τίποτα ούτε καν στην εποχη του ίντερνετ ενω βλεπεις πολλα αλλα προφανώς αντίληψη έχουν λίγοι , αντί αυτού διαβαζουν δεκάδες έγκυρες πήγες τους και έχουν φτάσει στο σήμειο απο την πνευματική παρακμή τους να μην αντιλαμβάνονται τίποτα, και δεν έχουν ιδέα οτι πληρώνουν ακριβώς αυτα που θεωρούν δήθεν "θεωρίες συνωμοσίας" ενω ειναι συνωμοσίες και μάλιστα ειναι και μπρόστα τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications