Ολονύχτια  «μάχη»  με τις φλόγες στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί, ζημιές σε σπίτια (vid)

Πύρινη κόλαση στον Σχίνο Κορινθίας καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη (19/05), μαίνεται και κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/05), με αποτέλεσμα τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πευκόφυτη περιοχή στον Σχίνο Κορινθίας την Τετάρτη (19/05), βρίσκεται σε εξέλιξη (20/05) και στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και τα εναέρια μέσα, αφού έχουν εκκενωθεί και οικισμοί για προληπτικούς λόγους.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με σχετική ανάρτηση στο Twitter, πλέον έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, τέσσερα Α/Φ, τρία PZL, ένα E/Π του Ε.Σ. και ένα Ε/Π ως συντονιστικό. Ακόμα, το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Μάλιστα, όπως είναι γνωστό από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (20/05), ύστερα από εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στον Σχίνο Κορινθίας έχει μεταβεί και ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, με σχετικές δηλώσεις στο OPEN την Πέμπτη (20/05), ανέφερε πως η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας σε ελαιόφυτη περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ.

Κατά συνέπεια, στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνου, Αγίας Σωτήρας, Βαμβακιών, Μαυρολίμνης με τη φωτιά, αυτή τη στιγμή, να καίει δύσβατη περιιοχή και, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι, επομένως ενδέχεται να εκκενωθεί και ο εν λόγω οικισμός.

Ακόμα, με βάση τις δηλώσεις του αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετές εξοχικές κατοικίες και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από την Αττική, η οποία είναι σε επιφυλακή, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications