ΗΠΑ: Η κινεζική πρεσβεία καταδικάζει την «θεωρία συνωμοσίας» για «διαρροή» του κορωνοϊού

Η πρεσβεία της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε την Τετάρτη ότι «η θεωρία συνωμοσίας της ‘’διαρροής εργαστηρίου’’ επανεμφανίζεται» σε σχέση με την προέλευση του Covid-19.

Η δήλωση, η οποία αποδόθηκε σε εκπρόσωπο και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της πρεσβείας, έγινε έπειτα από την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέθεσε στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις έρευνές τους σχετικά με την προέλευση του νέου κορωνοϊού και να διερευνήσουν περαιτέρω τυχόν πιθανό ρόλο εργαστηρίου στην κινεζική πόλη Γουχάν.

Η συμμετοχή στο «παιχνίδι κατηγοριών» παρεμποδίζει τον αγώνα εναντίον του Covid-19, ο οποίος απαιτεί διεθνή συνεργασία, ανέφερε η κινεζική δήλωση. Η πολιτικοποίηση της προέλευσης του νέου κορωνοϊού θα παρεμπόδιζε περαιτέρω έρευνες και θα υπονόμευε τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας, δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία της Κίνας.

Η Κίνα, συνεχίζει η δήλωση, υποστηρίζει «μια περιεκτική μελέτη όλων των πρώιμων περιπτώσεων του COVID-19 που βρέθηκαν παγκοσμίως και μια διεξοδική διερεύνηση ορισμένων μυστικών βάσεων και βιολογικών εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή η μελέτη και έρευνα θα είναι πλήρης, διαφανής και βασισμένη σε αποδεικτικά στοιχεία, και θα φτάσει μέχρι τέλους για να τα καταστήσει όλα σαφή», διαβεβαιώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Μπάιντεν έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειες για πληρέστερη έρευνα για την προέλευση του Covid-19, έπειτα από τη δημοσιοποίηση μιας έκθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο η οποία ενίσχυσε τη θεωρία ότι ο ιός ενδέχεται να διέρρευσε τυχαία από εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γουχάν.

Απο σελιδες συμμορητων που έλεγαν τα ίδια περί δήθεν θεωρίες συνωμοσίας

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications