«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή»: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης που υπέστη θρόμβωση

Σβήνουν με την ημέρα, οι ελπίδες για την 44χρονη γυναίκα από την Κρήτη που υπέστη θρόμβωση στον εγκέφαλο, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

«Περιμένουμε την επιβεβαίωση - μόλις περάσουν τα φάρμακα - ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της 44χρονης, αναφερόμενος στη κατάσταση της υγείας της.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε στις 5 Μαΐου κατά του κορωνοϊού, λαμβάνοντας το εμβόλιο της AstraZeneca και μετά από μία εβδομάδα, στις 12 Μαΐου, εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με θρομβοπενία, χωρίς να έχει προγενέστερο πρόβλημα. Εν συνεχεία, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

«Μαζί πήγαμε και κάναμε το εμβόλιο, από το ίδιο φυαλίδιο. Ήμασταν υπέρμαχοι του εμβολιασμού, μόλις άνοιξε η πλατφόρμα, πήγαμε και κάναμε το εμβόλιο» ανέφερε ο σύζυγός της.

Όσον αφορά στα συμπτώματα που εμφάνισε σε πρώτη φάση η γυναίκα, ο ίδιος ανέφερε ότι μία εβδομάδα μετά το εμβόλιο, η 44χρονη παρουσίασε έντονο πονοκέφαλο, παράλληλα με μία δυσκολία στην όραση.

Ο σύζυγος της 44χρονης διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων: «Γιατί σε εμάς - ακολουθώντας τους κανόνες της δημόσιας υγείας - μάς έδωσαν αυτή μόνο την επιλογή;».

Σχετικά με το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο σύζυγος της 44χρονης σημείωσε ότι όπως έχει ενημερωθεί από το Βενιζέλειο νοσοκομείο, έχουν λάβει γραπτή επιστολή που δηλώνει, σε πρώτη φάση, ότι πρόκειται πιθανόν για το σύνδρομο, το οποίο προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca. Εντούτοις, όπως συμπλήρωσε, χρειάζεται περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η περίπτωση της 44χρονης είναι μία από μία σειρά υποθέσεων που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μεταξύ αυτών, και η υπόθεση θανάτου μιας 63χρονης από τη Μυτιλήνη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που παρουσίασε έναν μήνα μετά το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κυβέρνηση για το εμβόλιο της AstraZeneca: Σκοτώνει, αλλά δεν όχι πολλούς!

Περισσότερες απορίες και προβληματισμό δημιούργησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών Μαρία Θεοδωρίδου με τις χθεσινές ανακοινώσεις της, παρά καθησύχασε τον κόσμο.

Και αυτό γιατί ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca αυτές -σύμφωνα με την Μ.Θεοδωρίδου- δεν είναι μάλλον και τόσο πολλές για να σταματήσει η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Έτσι παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι θα αλλάξει η σύσταση για τα ηλικιακά όρια για το συγκεκριμένο εμβόλιο η επιτροπή αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος ν’ αλλάξουν τα ηλικιακά όρια όσων έκαναν ή επίκειται να κάνουν το AstraZeneca.

Την απόφαση ανακοίνωσε η ίδια η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε και στα περιστατικά των θρομβώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Καταγράφηκαν 5 περιπτώσεις μέχρι τώρα του συνδρόμου TTS θρόμβωσης- θρομβοπενίας μετά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Τέσσερις από αυτές αφορούν σε γυναίκες ηλικίας 36,44,47 και 61 ετών και η μία σε άντρα 35 ετών.

Από τα περιστατικά αυτά ένα ανάρρωσε, τρία εξακολουθούν να νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε», είπε με κυνικότητα η Μ.Θεοδωρίδου.

Ενώ, συμπλήρωσε αναφορικά με τη 2η δόση.

«Συστήνεται η συνέχιση με το ίδιο εμβόλιο, δεδομένου ότι η εμφάνιση TTS είναι εξαιρετικά σπάνια μετά τη δεύτερη δόση. Σε 9 εκατ. δόσεις του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν καταγράφει μόλις πέντε περιπτώσεις».

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών 1ης και 2ης δόσης υπάρχουν από την αρχή του εμβολιασμού 5 επιβεβαιωμένα περιστατικά ΤΤS, τα οποία η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης αξιολόγησε βάσει κλινικοεργαστηριακών και δημοσιευμένων επιστημονικών δεδομένων ότι σχετίζονται με το εμβόλιο και για τα οποία η αναλογία προς το σύνολο των εμβολιασθέντων με VAXZEVRIA είναι 1:181.000 (0,55/100.000).

Αναφορικά με την εμφάνιση περιστατικών TTS σε εμβολιασμένους των ηλικιακών ομάδων κάτω των 50 ετών με το εμβόλιο VAXZEVRIA στον ελληνικό πληθυσμό, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι η συχνότητα εμφάνισης για την ηλικιακή ομάδα 30-39 είναι 1.58/100.000 (αντίστοιχη αναφερόμενη στον ΕΜΑ 1.8/100.000), ενώ για την ηλικιακή ομάδα 40-49 υπολογίζεται σε 2.28/100.000 (αναφερόμενη στον ΕΜΑ 2.1/100.000).

Διευκρινίστηκε επίσης ότι το περιστατικό της 63χρονης που κατέληξε στη Μυτιλήνη προχθές είχε εξετασθεί από την ειδική Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα εμβόλια και χαρακτηρίστηκε, ως μη σχετιζόμενο, λόγω του χρονικά απομακρυσμένου γεγονότος (25 μέρες μετά τον εμβολιασμό) και του υψηλού κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακού συμβάντος λόγω προδιαθεσικών παραγόντων.

Αρχικά να σημειώσουμε πως κρατούμε τις επιφυλάξεις για τους αριθμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η Μαρία Θεοδωρίου, καθώς είναι δεδομένο πως έχουν υπάρξει περισσότερες περιπτώσεις, όμως δεν γνωρίζουμε αν θεωρήθηκε τελικά πως κάποια δεν σχετίζεται με το εμβόλιο (και γιατί έγινε αυτό).

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου πέντε άτομα από 35 έως και 61 ετών κινδύνευσαν ή κινδυνεύουν ή έχασαν τη ζωή τους από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όλο αυτό την ώρα που παραμένει άγνωστη η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο, την ώρα που οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μεταδίδουν, να νοσούν, αλλά και να πεθαίνουν από κορωνοϊό. Δηλαδή είναι άγνωστο εάν τελικά ο εμβολιασμός στα συγκεκριμένα άτομα θα τα προστάτευε ιδιαιτέρως από τον ιό, καθώς και ηλικιακά οι περισσότερες περιπτώσεις δεν ανήκουν στις ομάδες κινδύνου.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στ' ότι τα οφέλη παραμένουν περισσότερα από τους κινδύνους. Και ας το δεχθούμε αυτό.

Όμως πώς οι «ειδικοί» που έχουν το ακαταδίωκτο πως βγαίνουν με τέτοια σιγουριά και διαβεβαιώνουν πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο», όπως λέει και ο Κ.Μητσοτάκης ή επιμένουν στο να γίνουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα... τα παιδιά;

Αλήθεια τι θα πουν σε μία μάνα ή έναν πατέρα που θα χάσει το παιδί του από το εμβόλιο της AstraZeneca; «Συγγνώμη ήταν μία εξαίρεση»;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications