Η Σρι Λάνκα θα απαγορεύσει την Μπουρκά και θα κλείσει περισσότερα από 1.000 ισλαμικά σχολεία

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι η χώρα σκοπεύει να απαγορεύσει άτομα που φορούν μπούρκα και θα κλείσει πάνω από 1.000 ισλαμικά σχολεία.

Ενώ ο βουδισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη Σρι Λάνκα, πιστεύεται ότι η χώρα φιλοξενεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους.

H Μπουρκά είναι ένα μουσουλμανικό πολιτιστικό ένδυμα που καλύπτει ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο, εκτός από τα μάτια. Αυτό είναι διαφορετικό από το Χιτζάμπ, ένα άλλο ρούχο που φορούν οι μουσουλμάνες γυναίκες. Είναι μαντίλα καλύπτει μόνο το κεφάλι .

Σύμφωνα με το Independent , « Μερικές μουσουλμάνες αρχισαν να φοράνε μπούρκα ενώ δεν φορούσαν ποτέ μπούρκα στην περιοχή. Είναι ένα σημάδι θρησκευτικού εξτρεμισμού που εμφανίστηκε πρόσφατα. Σίγουρα πρόκειται να το απαγορεύσουμε ».

Όσον αφορά τα ισλαμικά σχολεία, είπαν ότι ο λόγος που θα τα κλείνουν είναι επειδή οι εκπαιδευτικοί τους δεν διδάσκουν το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

«Κανείς δεν μπορεί να ανοίξει ένα σχολείο και να διδάξει ότι θέλει στα παιδιά».

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται μετά την προσωρινή απαγόρευση της Μπουρκάς στη Σρι Λάνκα το 2019 μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων από Ισλαμιστές εξτρεμιστές. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πολλά ξενοδοχεία και εκκλησίες.

Η Σρι Λάνκα θα ενταχθεί σε 19 άλλες χώρες που θα απαγορεύουν μόνιμα την Μπουρκά.

Από το 2018, η Γαλλία, η Αυστρία και η Γερμανία είχαν απαγορεύσει την μπούρκα, ενώ η Ελβετία την περασμένη εβδομάδα ψήφισε να απαγορευτεί .Στην Γαλλία αν φοράει κάποια μπορεί θα πληρώσει πρόστιμο 150 € (115 £), ή εάν κάποιος μουσουλμάνος αναγκάσει κάποιον άλλο άτομο, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο 30.000 € (25.671 £).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications