Παράνοια: Tώρα θυμήθηκαν ότι  στις εξοχές, δεν κολλάει ο ιός! «Αποτυχημένο το μοντέλο μέχρι σήμερα», vid

Να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και η λειτουργία του λιανεμπορίου, υπό όρους, προτείνει ο Καθ. Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μάλιστα είπε πως ο ιός δεν κολλάει στις εξοχές και δεν πρέπει να κλείνονται οι άνθρωποι στα σπίτια, αλλά να βγαίνουν στην ύπαιθρο.

Ο δημοσιογράφος, έκπληκτος, δήλωσε:

«Ξέρετε τι περιγράφετε μέχρι στιγμής; Ότι το μοντέλο που ακολουθήσαμε μέχρι στιγμής ήταν αποτυχημένο» με τον κ. Τζανάκη να απαντά:

«Το μοντέλο που ακολουθήσαμε έως τώρα απέδωσε ότι ήταν να αποδώσει. Ήταν μερικώς επιτυχημένο, αλλά ξεπερασμένο».

«Δεν με αιφνιδιάζει ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων, ο οποίος είναι και ανάλογος του αριθμού των τεστ», είπε στην συνέχεια, κάτι που ειπωνόταν και νωρίτερα ότι δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν υψηλός επειδή γίνονταν πολλά τεστ!

Για το lockdown επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται καμία χαλάρωση στο lockdown, αλλά να αλλάξει το μείγμα των μέτρων, για να «ανοίξει» η αγορά και η κοινωνία».

«Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το ωράριο των σούπερ μάρκετ ή να επιτραπεί πχ. σε κατοίκους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης να πάνε στα εξοχικά τους, αρκεί να τηρούν τα μέτρα, καθώς έτσι θα υπάρξει αποσυμφόρηση. Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την οικογένεια να μετακινηθεί εκτός νομού, να κάνει ένα πικ-νικ, πάντοτε τηρώντας τα μέτρα. Με αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και τα καταστήματα του λιανεμπορίου», είπε ο Καθ. Πνευμονολογίας, συμπληρώνοντας ότι «τα μέχρι σήμερα μέτρα απέδωσαν όσα ήταν να αποδώσουν» και για αυτό κοιτάμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, καθώς το μοντέλο που ακολουθήθηκε έχει ξεπεραστεί».

Ο κ. Τζανάκης μίλησε ακόμη και για μια εκ περιτροπής μετάβαση μαθητών και λειτουργία δια ζώσης των σχολείων για μερικές ώρες και συμπλήρωση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications