17 νέα διατάγματα υπέγραψε ο Τ.Μπάιντεν: Επέβαλε υποχρεωτική μασκοφορία & ελεύθερη είσοδο ισλαμιστών

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε 17 διατάγματα την πρώτη ημέρα του μέρα στον προεδρικό θώκο, στα οποία περιλαμβάνονται η υποχρεωτική μασκοφορία των Αμερικανών σε όλους τους χώρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και η ελεύθερη είσοδος ισλαμιστών στις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει άλλη στιγμή, πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα» φέρεται να είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου από τη δερμάτινη πολυθρόνα του Οβάλ Γραφείου.

«Θα ξεκινήσω με το να πραγματοποιήσω υποσχέσεις που έκανα στον αμερικανικό λαό» είπε. Λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κατέφθασε συνοδευόμενος από την οικογένειά του στον Λευκό Οίκο.

Φορώντας τη μάσκα του, με το ντοσιέ και τις σημειώσεις μπροστά του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κάθισε στη δερμάτινη πολυθρόνα, ενώ πλάι του φαίνεται μια στοίβα φάκελοι.

Τα 17 διατάγματα του Τζο Μπάιντεν
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζο Μπάιντεν είχε έτοιμα και υπέγραψε 17 διατάγματα.
Πρώτη απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ ήταν να καταστήσει υποχρεωτική την χρήση μάσκας σε όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους.
Μπορεί η κεντρική διοίκηση να μην μπορεί να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολιτειακό ή τοπικό επίπεδο, όμως με την πρώτη απόφαση Μπάιντεν, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της σε ομοσπονδιακά κτίρια.

Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις του Τζο Μπάιντεν είναι η ακύρωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παράλληλα, επέκτεινε το μορατόριουμ εξώσεων εν μέσω κρίσης της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Υπέγραψε επίσης, όπως αναμενόταν, εκτελεστικό διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, ανάμεσα στα διατάγματα του Τζο Μπάιντεν περιλαμβάνεται και η αναίρεση της απόφασης Τραμπ να θέσει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε μια σειρά πολιτών προερχόμενων από μουσουλμανικές χώρες.

Άλλο ένα από τη δέσμη των συνολικά 17 διαταγμάτων ανακαλεί την άδεια για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL επειδή «φώναζαν» κάποιες ινδιάνικες φυλές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications