Έκοψαν 300 ευρώ πρόστιμο σε πιτσιρικάδες επειδή έπαιζαν μπάσκετ σε γηπεδάκι στα Τρίκαλα

Ξινή βγήκε η άθληση για τρεις πιτσιρικάδες στα Τρίκαλα. Για να είμαστε ακριβείς το ότι πήγαν να παίξουν μπάσκετ, που ναι μεν δεν επιτρέπεται, αλλά αποτελεί άσκηση (που επιτρέπεται) τους κόστισε 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε μικροένταση στο πάρκο του Αϊ Γιώργη όταν και αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμα σε τρεις εφήβους που έπαιζαν… μπάσκετ στο γηπεδάκι.

Υπήρξαν διαμαρτυρίες, αλλά ματαίως, καθώς απαγορεύονται τα ομαδικά παιχνίδια και σε εξωτερικούς χώρους, λόγω των έκτακτων μέτρων της καραντίνας.

Οι πιτσιρικάδες καλούνται να πληρώσουν 300 € πρόστιμο για μη συμμόρφωση προς αυτά.
Αυτά είναι τα αθλήματα που επιτρέπονται
Τα αθλήματα που επιτρέπονται κατά την περίοδο του 2ου lockdown γίνονται γνωστά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020», προβλέπει τα εξής για τις αθλητικές δραστηριότητες:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:
1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:
στίβος (έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)
κολύμβηση (αποκλειστικά σε ανοικτά κολυμβητήρια)
αντισφαίριση
σκοποβολή
τοξοβολία
ιστιοπλοΐα
κωπηλασία
κανόε καγιάκ
θαλάσσιο σκι
ποδηλασία
γκολφ
ιππασία
μηχανοκίνητος αθλητισμός
ορειβασία/αναρρίχηση

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications