Κοντονής: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού»

Επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής που χαρακτήρισε την ανακοίνωση του κόμματος μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού, όπου αναφέρθηκαν «απαράδεκτες» δηλώσεις που εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα.

Παράλληλα ο κ. Κοντονής στρέφει τα βέλη του και προς την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τους λόγους της παραίτησής του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη «συνήθη» όπως τη χαρακτηρίζει, πρακτική της ΝΔ.

Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει την παραίτησή του, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχε και διατηρεί, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η παραίτησή του «σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη».

Ο ίδιος επαναλαμβάνει ακόμα ότι «απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη», και εκφράζει τη χαρά του που «με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων».

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Κοντονή έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συνδέσει την παραίτησή μου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ.

Για πολλοστή φορά τονίζω, ότι η παραίτησή μου υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος προ τριημέρου και σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος εν όψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη.

Τη στιγμή μάλιστα που απέναντί μας υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.

Επαναλαμβάνω όμως για μια ακόμη φορά, ότι απαράδεκτες διατάξεις στο νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη.

Χαίρομαι γιατί πληροφορήθηκα ότι με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων.

Τέλος, επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications