Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον αλεξιπτωτιστή - Ερωτήματα για τα διαδοχικά ατυχήματα στους αλεξιπτωτιστές

Tο τελευταίο «αντίο» λένε αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι στον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης, μετά από πτώση με αλεξίπτωτο.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον ιερό ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδονα, παρουσία δεκάδων συγγενών και φίλων του 34χρονου. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο άτυχος στρατιώτης.

Ο Κώστας Μελιγκώνης κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών στα Μέγαρα βρέθηκε εκτός της ζώνης ρίψης με αποτέλεσμα να πέσει σε βάλτο και να σκοτωθεί. Μετά από αρκετή ώρα, δυνάμεις του στρατού τον εντόπισαν και τον μετέφεραν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ερωτήματα πάντως εγείρονται για το ΓΕΣ καθώς είναι το δεύτερο περιστατικό(δυστυχώς το δεύτερο ήταν θανατηφόρο) σε μονάδα αλεξιπτωτιστών με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εκπαίδευση, την ασφάλεια και την συνοχή των μονάδων.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν μερικές ημέρες εντός του στρατοπέδου στη Μονάδα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, δύο στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδα της Αττικής συνεπεία εκπυρσοκρότησης τυφεκίου τραυματίστηκαν. Οι πληροφορίες είχαν αναφέρει ότι ο εκπυρσοκροτισμός του όπλου -το οποίο είχε σφαίρα- συνέβη κατά την πρωινή έπαρση της σημαίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications