«Λουκέτο» στο τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Αθηνών και που ηταν ανοιχτό οι ελληνόφωνοι αλωνίζουν

Πως κλείνεις μια υπηρεσία ? λες ότι κάποιος κάποια δικιά σου έχει κορωνοϊο!

Κλειστό μέχρι νεοτέρας είναι το Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από επιβεβαιωμένο κορωνοϊού σε εργαζόμενη.

Αυτό που ανησυχεί τους αρμοδίους είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της συγκεκριμένης υπαλλήλου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δυσχερές λόγω της φύσης και της λειτουργίας των δικαστηρίων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπήρξε και δεύτερο κρούσμα.

Επισήμως, πάντως, σύμφωνα με το dikastiko.gr η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για το κρούσμα, επισημαίνοντας πως μέχρι την Παρασκευή το συγκεκριμένο Τμήμα «θα περιορίσει τις εργασίες του στη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν μόνον κρατούμενους».

Όπως αναφέρεται, χθες το βράδυ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας κ. Ευ. Ιωαννίδης ενημερώθηκε πως μια υπάλληλος του συγκεκριμένου τμήματος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έγινε ήδη απολύμανση στα συγκεκριμένα γραφεία όπου υπηρετούσε η υπάλληλος και θα γίνει συνολική απολύμανση σε όλο το κτήριο της Εισαγγελίας.

Εκτός από την απολύμανση θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση επαφών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα εκτέλεσης ποινών υπηρετούν 17 υπάλληλοι, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Ήδη, από το πρωΐ δημοσιεύθηκε στο site του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργία του Τμήματος.

Ο φερόμενος υπουργός δικαιοσύνης που καλύπτει την δράση ελληνόφωνων ακόμη και στο internet :

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications