Κατακραυγή για «Καθηγητή»  στην Κύπρο  ζωγράφισε τον Χριστό ως χούλιγκαν

Την οργή εκατοντάδων εκπαιδευτικών και γονέων έχουν προκαλέσει οι πίνακες ενός καθηγητή γυμνασίου, που απεικονίζουν τα θεία, σπουδαίες προσωπικότητες, αλλά και σημαντικές μορφές της Ιστορίας με τρόπο προσβλητικό και χυδαίο.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής, ο οποίος υπηρετεί σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, έχει ζωγραφίσει χωρίς καμία ντροπή τον Χριστό να βρίσκεται στο γήπεδο με φανέλα της… Ομόνοιας και μάλιστα να κρατά κασκόλ της ομάδας, ενώ σε άλλο πίνακα ο Ιησούς είναι τελείως γ@μνός και σε άλλο ως… Easy Rider πάνω σε μοτοσικλέτα!

Επίσης, έχει παρουσιάσει έναν αρχιερέα να λιβανίζει φορώντας ειδική μάσκα αερίων, αφού το θυμίαμα θυμίζει καπνογόνο, ενώ υπάρχουν εικόνες με γυναίκες σε σώματα ζώων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις που κάνουν λόγο για σ@ξισμό. Ακόμη, άλλοι πίνακες δείχνουν τον στρατηγό Γρίβα και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μπροστά σε έναν σκύλο που ουρεί στα πόδια τους.

Οι πίνακες αυτοί έχουν προκαλέσει τον θυμό και την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των γονέων, οι οποίοι έχουν υποβάλει καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση πειθαρχική δίωξη του καθηγητή.

Οι αντιδράσεις τους υποστηρίχθηκαν από διάφορους φορείς και πολιτικές οργανώσεις που θεωρούν το ζήτημα πολύ σοβαρό και εκφράζουν την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους θέσεις δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία, ούτε μπορεί να αποτελούν μία «άλλη άποψη». Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως δεν πρόκειται για ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη, αλλά για βλασφημία που πρέπει να τιμωρείται από την Πολιτεία.

Επιπλέον, ζητήθηκε η άμεση άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης σε βάρος του καθηγητή στη βάση του Ποινικού Κώδικα και της «Προσβολής θρησκευτικών αισθημάτων με λόγια ή πράξεις», κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications