Ιαπωνία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις σαρωτικές βροχοπτώσεις

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νότια νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν 13 αγνοούμενοι και 17 ακόμα άνθρωποι είναι χωρίς ζωτικές ενδείξεις, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο NHK.

Οι χθεσινές πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις στην επαρχία Κουμαμότο στο κεντρικό Κιούσου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι να απομακρύνουν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους και στρατιώτες να διασώζουν με βάρκες εγκλωβισμένους κατοίκους.

«Δεν είχαμε ηλεκτρικό και νερό», δήλωσε μια διασωθείσα στο NHK. «Ήταν πολύ δύσκολο».

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε τον υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης για πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω των βροχοπτώσεων, η ένταση των οποίων είναι «πρωτόγνωρη» για την περιοχή, όπως μετέδωσε το NHK.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν επίσης τη συνδρομή του στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια περίπου 75.000 κάτοικοι από τις περιοχές Κουμαμότο και Καγκοσίμα, όπου περίπου 100 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της υψηλής στάθμης των νερών, σύμφωνα με το NHK.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications