Σεραφείμ: «Κάποιοι να ξεπεζέψουν από το καλάμι - Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται» (βίντεο)

Υπέρ του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι τάχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ως απλώς πιστός, καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης, μετά τις αποφάσεις που έχει λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά στις συναθροίσεις. «Η Θεία Κοινωνία δεν έχει απαγορευθεί. Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει κανενός είδους ασθένεια», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, υποστηρίζοντας πως είναι βλασφημία και ύβρις όποιος προσβάλλει τη Θεία Κοινωνία.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και συμπλήρωσε πως «η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο.

Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία». Συνεπώς, σύμφωνα με τον Σεραφείμ, ο ιερέας στο Κουκάκι που κοινώνησε δυο παιδιά από την πίσω πόρτα δεν διέπραξε κανένα αδίκημα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications