Πέτσας: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα

«Αποδοκιμάζουμε περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επανέλαβε, δε, πως την περίοδο του Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση.

Ο Πέτσας σημείωσε πως ούτε και σήμερα επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις και τόνισε ότι η πραγματική απειλή είναι η χαλάρωση. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει πράξη», πρόσθεσε αναφερόμενος στις μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάζει περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Όπως είπε, τα περιστατικά αυτά παραβλέπουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που έχει υιοθετηθεί, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Αυστηροί έλεγχοι
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επανέλαβε εξάλλου ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς την περίοδο του Πάσχα και τόνισε πως «κρατάμε την πίστη μέσα μας».

Ανάφερε, μάλιστα, ότι ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί του ΚΤΕΛ και του τρένου, λιμάνια και αεροδρόμια, προκειμένου να αποτραπεί διασπορά του κορονοϊού στην επαρχία.

«Άλλο ατομική άσκηση και άλλο συνωστισμός»
Επεσήμανε, δε, πως «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη» αναφερόμενος στη βελτίωση του καιρού που οδήγησε αρκετούς έξω από τα σπίτια το Σαββατοκύριακο και υπογράμμισε πως «άλλο ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι μας και άλλο συνωστισμός σε πάρκα».
Τόνισε επιπλέον ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.
Για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, είπε πως σχεδιάζεται από την "ελληνική" κυβέρνηση, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications