Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Πολίτες εμποδίζουν την αποβίβαση αλλοδαπών - Επιτέθηκαν σε μέλη ΜΚΟ (βίντεο)

Ομάδα ατόμων που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης είναι από την περιοχή, έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση παράνομων μεταναστών το οποίο κατέπλευσε εκεί με τη συνοδεία σκάφυς του Λιμενικού Σώματος. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης. Δείχνει ομάδα ατόμων να τους χτυπούν άγρια και να πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

Τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο έκλεισαν το μεσημέρι ομάδες κατοίκων.

Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα αλλοδαποί στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας. Στο χώρο των συγκεντρώσεων παρευρέθηκαν στελέχη της δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης με το δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της περιφερειακής Αρχής Β. Αιγαίου με τον περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη και ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κάλεσε τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης.

Πολίτες εμποδίζουν την αποβίβαση αλλοδαπών στο λιμάνι της Θερμής

Την ίδια ώρα, ομάδα πολιτών και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την περιοχή της Θερμής έχει αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση αλλοδαπών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Βόρειο και ειδικότερο στο νησί μας με πάνω από 400 αφίξεις μεταναστών μέσα σε έξι ώρες. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη φύλαξη των συνόρων.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του τονίζει:

"Ευχαριστούμε με όλη την καρδιά μας ολα τα στελέχη , ανεξαρτήτως βαθμού , των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για προάσπιση των συνόρων (κλειστών και ακομη ανοιχτών) και της χωρας μας τις τελευταίες ημέρες και νύχτες απο την επίθεση που δεχόμαστε απο την Τουρκία με όργανα της μετανάστες, πρόσφυγες, πράκτορες κ.α."

Αυτή την ώρα ο Περιφερειάρχης έχει μεταβεί στο μπλόκο που έχουν στήσει οι κάτοικοι της Μόριας ώστε να μην καταλήξουν οι νέες μεταναστευτικές ροές στο ΚΥΤ της Μόριας. Αξίζει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τον Περιφερειάρχη.

Στην περιοχή έχουν φθάσει και αστυνομικές δυνάμεις χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications