Συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο:Tραυματισμός αστυνομικού στο πρόσωπο..BINTEO

Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταξύ προσφύγων, μεταναστών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες - μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο πόδι από πέτρα και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο. Την ίδια ώρα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων και «εισβολής» στην ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο.

Μηνύματα αποτροπής από τα μεγάφωνα του στρατού
Στο φράχτη ακούγονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Σημειώνεται ότι το μήνυμα που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την Ελληνική Κυβέρνηση έχει διαφοροποιηθεί από το προηγούμενο και είναι το εξής:

No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading.

Μπλόκο στην είσοδο μεταναστών και από αγρότες
Σημειώνεται ότι στο πλευρό της Αστυνομίας και του Στρατού τάσσεται ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από το τελωνείο Καστανεών.

Μάλιστα με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα από τους το ζητήσει ο Ελληνικό Κράτος.
Την είδηση έκανε γνωστή ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, γράφοντας στο Twitter ότι τα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης τέθηκαν στη διάθεση της κυβέρνησης για τον Έβρο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications