Έβρος: Μάχη στρατού και αστυνομίας για να αποτρέψουν την είσοδο σε σχεδόν 10.000 μετανάστες

Στρατός και αστυνομία δίνουν «μάχη» στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας και μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την είσοδο σε σχεδόν 10.000 μετανάστες.Τιτάνια μάχη κατά της παράνομης εισόδου μεταναστών δίνει ο ελληνικός στρατός και η αστυνομία.

Σύμφωνα με στοιχεία από κυβερνητικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν αποτρέψει την είσοδο σε όλο τον Έβρο σε 9.972 μετανάστες, ενώ πραγματοποιείται και συνεχές «σάρωμα» εντός ελληνικού εδάφους για τον εντοπισμό όσων έχουν καταφέρει να μπουν από άλλα περάσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, στις 2:00 τα ξημερώματα, έγινε οργανωμένη προσπάθεια μεγάλης ομάδας μεταναστών από το δάσος Καστανιών η οποία και αποτράπηκε από τις ελληνικές αρχές.

Το «σάρωμα» για τον εντοπισμό μεταναστών συνεχίζεται και εντός ελληνικού εδάφους. Πριν λίγη ώρα, η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε μια ομάδα μεταναστών η οποία κινούνταν πεζή μέσα μέσα από τα χωράφια, παράλληλα με την επαρχιακή οδό Καστανιών -Ορεστιάδας.

Όσο μετανάστες καταφτάνουν στο Παζάρ Κουλέ, το τουρκικό συνοριακό φυλάκιο τόσο η Ελλάδα ενισχύσει τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας. Μετανάστες - ίσως και με τη βοήθεια των Τούρκων - κόβουν το συρματόπλεγμα του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν επιτόπου μπαλώματα.

Χαρέλας: Ασφυκτικές οι πιέσεις από την απέναντι πλευρά
«Οι πιέσεις από την απέναντι πλευρά είναι ασφυκτικές, είναι έντονες με σκοπό να περάσουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια όλα αυτά τα μεταναστευτικά κύματα γιατί δεν πρόκειται για προσφυγικά κύματα, αλλά είναι ξεκάθαρα μεταναστευτικές ροές. Ο αγώνας που δίνουμε όλες οι δυνάμεις - της συνοριοφυλακής, της αστυνομίας, του στρατού, της Πυροσβεστικής, όλων εδώ - είναι να αποτρέψουμε τα τεράστια κύματα, πρωτόγνωρα για τη χώρα μας και μην περάσουν στην ελληνική επικράτεια. Θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και καλύτερα, η οργάνωση η δική μας είναι πάρα πολύ καλή και οι ενισχύσεις που έρχονται από όλη την επικράτεια είναι συνεχόμενες και κλιμακούμενες αναλόγως με τις πιέσεις που δεχόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Οι κάτοικοι στις Καστανιές θεωρούν απόλυτα σωστό το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων, καθώς όπως λένε η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να έρθουν στο συνοριακό σταθμό κάτοικοι άλλων περιοχών ζητώντας να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications