ΟΗΕ: Όλοι οι αλλοδαποί να μεταφερθούν αμέσως από τα νησιά στην ενδοχώρα!

Μετά την πρώτη αναφορά που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεταφορά δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα, που τους χωρά όλους. Σειρά πήρε και η «Ύπατη» του ΟΗΕ η οποία απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ η διαδικασία αυτή να επιταχυνθεί.

Την «αποσυμφόρηση» των ΚΕΦΑ των νησιών ζητά η… «Ύπατη Αρμοστεία» του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ζητώντας (σχεδόν απαιτώντας) από την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τα σχέδιά της για τη μεταφορά ενός μεγαλύτερου αριθμού «αιτούντων άσυλο» σε κατάλληλα καταλύματα στην ενδοχώρα.

Παράλληλα, η «Ύπατη» . δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει και στις μεταφορές και την εύρεση «γρήγορων λύσεων» για να αυξηθεί η δυνατότητα υποδοχής!

Όπως ειπώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Palais des Nations στη Γενεύη, χιλιάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά ζουν αυτή τη στιγμή σε μικρές σκηνές εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή με ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα ή ζεστό νερό.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι επισφαλείς. Τα προβλήματα υγείας αυξάνονται. Παρά την αφοσίωση των επαγγελματιών υγείας και των εθελοντών, πολλοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρό, γιατί το ιατρικό προσωπικό είναι ελάχιστο στα κέντρα υποδοχής και τα νοσοκομεία της περιοχής. Οι κακές συνθήκες και η μακρόχρονη αναμονή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασύλου δημιουργούν φόβο και αγωνία στους «αιτούντες άσυλο» οι οποίοι είναι πρακτικά όλοι οι αλλοδαποί -μηδενός εξαιρουμένου- οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Η «Ύπατη» βέβαια το μόνο που αναφέρει είναι οι «πρόσφυγες» να μεταφερθούν στην ελληνική ενδοχώρα και πουθενά αλλού, δηλαδή σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

Μεγάλη διαδήλωση για το μεταναστευτικό προγραμματίζουν για τις 13 Φεβρουαρίου πέντε Δημοτικές Αρχές του βόρειου Αιγαίου

Την Πέμπτη 13.02.2020 στις 10:00 το πρωί η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου προσκαλούν τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες στον χώρο προ του Υπουργείου Εσωτερικών στην Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αγανάκτησή μας για την επιδεινούμενη μεταναστευτική κρίση , στην οποία έχουμε αφεθεί αβοήθητοι.

Στις 11:00 της ίδιας ημέρας ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι έχουν κληθεί από την Κυβέρνηση για την δεύτερη σύσκεψη επί του θέματος.

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

ολοι οι λαθρομεταναστες να μεταφερθουν στο κτηριο του οηε στην νεα υορκη και αν δεν χωρεσουν,στο ισραηλ που ειναι πιο ανετα!!!

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->