Ειδικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ της Συρίας μεταφέρει η Τουρκία

Η Τουρκία φέρεται να μεταφέρει κομβόι 150 φορτηγών με ειδικές δυνάμεις, στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά, προς τη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ.

Ειδικές δυνάμεις σε παρατηρητήρια που βρίσκονται στην απο-στρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ, στη Συρία, φέρεται να μεταφέρει η Τουρκία.

«Ένα κομβόι 150 φορτηγών με ειδικές δυνάμεις, στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά, έφθασε στα συριακά σύνορα, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, απ’ όπου θα προωθηθεί προς τη Συρία» γνωστοποίησε το πρακτορείο Anadolu.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των τουρκικών αρχών ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες και ακόμη τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ, έπειτα από αεροπορική επίθεση του συριακού στρατού.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συζήτησαν για την επίθεση στον τουρκικό στρατό.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, άλλωστε, η επίθεση στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι «έχουν αναπτυχθεί για την αποτροπή των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ», θέτει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης στη Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τον Πούτιν να ασκήσει πίεση στον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να τερματιστούν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συριακός στρατός, τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, η οποία αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατών στη Συρία.

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν αποτελούν εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, ενώ το 2017 συμφώνησαν στη δημιουργία απο-στρατιωτικοποιημένης ζώνης για τη μείωση των εχθροπραξιών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications