«Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία» made in (μαντέψτε): Να απαγορευθούν τα τζάκια στις πόλεις!!

“Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία”(Εταιρεία το διάβασες?) ζητάει την απαγόρευση της χρήσης τζακιού, αλλά και την καύση ξύλων στα αστικά κέντρα. Αυστηρή επιστολή προς πολίτες και πολιτεία.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση του τζακιού κρούει η "Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία", η οποία αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες και την πολιτεία.

«Καθώς διανύουμε περίοδο με αρκετό κρύο πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε το τζάκι για να ζεσταθείτε, είτε γιατί θέλετε να απολαύσετε μία αίσθηση θαλπωρής (να δώσετε μία νότα γραφικότητας στη ζωή σας), είτε γιατί σας είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή θέρμανσης. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε αυστηρό ύφος.

Και εξηγεί: «Η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον (στον αέρα) μεγάλες ποσότητες πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων(PAHs), βενζολίου, διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων και μάλιστα των πιο μικρών, των γνωστών ως PM 2,5μm, τα οποία διεισδύουν και εγκαθίστανται πολύ βαθιά στις κυψελίδες του πνεύμονα και από εκεί περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνουν σε διάφορα όργανα του σώματος».

Τονίζει δε, ότι «η ρύπανση αφορά τόσο τον αέρα του σπιτιού που έχει αναμμένο το τζάκι, όσο και τα γειτονικά σπίτια, αλλά και τον αέρα στους δρόμους που κινούμαστε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα με την ατμοσφαιρική μόλυνση απασχολεί πολλές υγειονομικές υπηρεσίες στον κόσμο, και τους μεγάλους διακρατικούς οργανισμούς γιατί είναι μείζον πρόβλημα υγείας προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως»

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να σημειώσει ότι «η μεγάλη πυκνότητα αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα προκαλεί πολλαπλασιασμό της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου (σε όσους είναι εκτεθειμένοι σε αυτά), αλλά και πληθώρα άλλων ασθενειών».

«Αποτελεί δε επιπλέον αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν που προκαλούν τα καυσαέρια των αυτοκινήτων» συνεχίζει, χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ζητάει τη νομοθετική απαγόρευση της καύσης ξύλων σε αστικά κέντρα και την επιβολή αντίστοιχων ποινών στους παραβάτες.

Στο ίδιο πλαίσιο, αξιώνει:
Την απαγόρευση ανέγερσης κατοικιών στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής (και σε άλλες πόλεις) όταν σ' αυτά προβλέπεται η κατασκευή τζακιών. Την παροχή κατάλληλων οικονομικών κινήτρων, ώστε να μπορούν τα νοικοκυριά να απαλλαγούν από τα τζάκια και να κάνουν χρήση φυσικού αερίου ή καλής ποιότητας πετρελαίου ή ηλεκτρικών συσκευών.
«Αν κάποιος θέλει να καίει ξύλα στο τζάκι του, δεν είναι δικαίωμα του να το κάνει, γιατί με την πράξη του αυτή, όπως έχουν δείξει οι μελέτες, θέτει σε κίνδυνο και όσους κατοικούν σε γειτονικά σπίτια και ακόμα μακρύτερα» καταλήγει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Τέλος προπαγάνδας απο "έγκυρη πηγή" μια απο τις πολλές που διαβάζουν οι Νεοέλληνες στην πρώτη θέση και έχει γίνει το μυαλό τους τυρόγαλο, επι αιώνες δεν έπαθαν τίποτα με τα τζάκια πάντως! μάλλον έπεσαν οι πωλήσεις πετρελαίου!

Πας στο super market και στην έξοδο είχαν βάλει μια αχλάδο: Δώστε κάτι για τους καρκινοπαθείς!

Ούτε σεντ! γιατί ξέρω ποιοι σας βάζουν μανδάμ και ταΐζεις το τέρας που σας τρώει! έμεινε να κοιτάει σαν αγελάδα!

Πίσω ηταν ένας μπάρμπας και άκουσε και λέει καλά της είπες! και λέει τα ίδια έκαναν σε σχολείο και μάζευαν λεφτά δήθεν για τα ορφανά και έκαναν διακοπές! εκμεταλλεύονται την συμπόνια του κόσμου, του λέω εγώ τα ξέρω τους είδα και Live στο ίντερνετ πως μάζεψαν λεφτά δήθεν για πυρόπληκτους μέσα απο έγκυρες πήγες τους μαζικής ύπνωσης .

Μου λέει ότι δεν ασχολείται με το ίντερνετ, του λέω καλυτερα αν δεις τι ηλιθιότητα επικρατεί θα σου πέσουν τα μαλλιά, κατα χιλιαδες παίρνουν την δόση λοβοτομής τους κάθε μέρα σε έγκυρες πήγες τους αυτών των ελληνόφωνων, ο κάθε ηλίθιος παριστάνει τον πατριώτη, και αναπαράγει ότι ηλιθιότητα μπορείς να φανταστείς από τους πρώτους...

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο Μ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ).....ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ,ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΘΑΛΑΣΣΕΣ ,ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....
ΝΑΙ,..... ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ,ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ (ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΕΤ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ),ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ΄΄ ΧΩΝΕΥΟΥΝ΄΄ ΑΥΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥΣ ,(ΒΛΕΠΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ).....

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->