Αστεροειδής πλησιάζει κι είναι μεγάλος σαν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ - Βίντεο

Ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει αύριο σε κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας καi σύμφωνα με τη NASA θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες εάν συγκρουστεί με τη Γη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), ο αστεροειδής με την κωδική ονομασία 2019 SP3 θα έχει μήκος περίπου 33 μέτρα και πλάτος 19 κιι έχει ταξινομηθεί ως πιθανώς καταστροφικός.

«Οι πιθανώς καταστροφικοί αστεροειδείς ταξινομούνται εκείνα τα ουράνια σώματα βάσει συγκεκριμένων παραγόντων που μετρούν τις πιθανότητες των αστεροειδών να κάνουν απειλητικά κοντινά περάσματα από τη Γη», ανέφερε η NASA.

«Ειδικότερα, όλοι οι αστεροειδείς με τροχιακή απόσταση από τη Γη από 0,05 αστρονομικές μονάδες και κάτω θεωρούνται πιθανώς καταστροφικοί», σημειώνει η ΝASA με τη μία αστρονομική μονάδα να ισούται με τη μέση απόσταση του πλανήτη μας από τον Ήλιο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αστεροειδής 2019 SP3 θα μας «ξυρίσει» με ταχύτητα 30.000 χλμ/ώρα, σε απόσταση 373.000 χλμ. Μπορεί η συγκεκριμένη απόσταση να φαντάζει τεράστια για τα γήινα μέτρα, αλλά για τα αστρονομικά δεδομένα, δεν πρόκειται για καθόλου μεγάλη απόσταση, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Sun.

Οπότε, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία χαρακτήρισε το πέρασμα του αστεροειδή ως κοντινή προσέγγιση ενός πιθανώς καταστροφικού ουράνιου σώματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι παρόμοιου μεγέθους με τον μετεωρίτη που εξερράγη στην ατμόσφαιρα πάνω από τη ρωσική πόλη Τσελιαμπίνσκ, το 2013.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άτομα, κυρίως από θρυμματισμένα γυαλιά.

Στην περίπτωση του Τσελιαμπίνσκ, οι απανταχού διαστημικές υπηρεσίες δεν είχαν προβλέψει το συμβάν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανάλογα περιστατικά ακόμη πιο καταστροφικά στο εγγύς μέλλον.

Δείτε το βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications