Enochian ή ξεχασμένη γλώσσα των αγγέλων

Στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρχαν εκατοντάδες ομιλούμενες γλώσσες που με την πάροδο του χρόνου η έχουν χαθεί η έμειναν ελάχιστοι που μιλούσαν αυτές τις γλώσσες. Αλλά ακόμα περισσότερες γλώσσες έχουν εξαφανιστεί και έχουν φτάσει μόνο αποσπασματικές πληροφορίες για την ύπαρξή τους.

Και ύπαρχε μια μυστηριώδης γλώσσα που μόνο οι μυστικιστές και οι αποκρυφιστές γνώριζαν στους προηγούμενους αιώνες, και εμφανίστηκε και στην μια λογοτεχνία. Αυτή είναι η ξεχασμένη γλώσσα των Αγγέλων .

Τον 16ο αιώνα, ο βρετανός αποκρυφιστής, αστρονόμος, αλχημιστής και μαθηματικός John Dee και επίτιμο μέλος της Λονδίνου, καθώς και επιστημονικός σύμβουλος της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ Ι

Αρχικά, ο Dee δεν είχε καμία σχέση με παραφυσικά φαινόμενα, αλλά το 1581 έρχεται σε επαφή με τον αποκρυφιστή Edward Kelly και άρχισαν να προσπαθούν να συνδεθούν με τον κόσμο του πνεύματος.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, έφτασαν τελικά σε επαφή με ορισμένα όντα που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους αγγέλους και μιλούσαν μια πολύ ασυνήθιστη γλώσσα.

Έτσι απέκτησαν εμμονή με αυτή τη γλώσσα. Πίστευαν ότι αν την μάθουν θα είχαν στη διάθεσή τους πολλές μυστικές γνώσεις και μεγάλη δύναμη. Η επαφή με τους αγγέλους ηταν δυνατή με τη βοήθεια ειδικών τελετουργιών,της κρυστάλλινης σφαίρας και καθρέφτη από μαύρο οψιανό.

Όταν οι Άγγελοι εμφανίστηκαν σε αυτούς μιλούσαν στη γλώσσα τους, άρχισαν για να τους μάθουν αυτή τη γλώσσα. Ο Dee ονομάζεται αυτή η γλώσσα κυριολεκτικά «αγγελική» ή «αστρονομική ομιλία» ή «η πρώτη γλώσσα του Θεού του Χριστού». Αργότερα, επινοήθηκε ένα ειδικό όνομα γι αυτήν, το Enochian.

Οι άγγελοι ανέφεραν ότι αυτή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Θεός όταν δημιούργησε τον κόσμο .

Έχοντας μάθει τη γλώσσα των αγγέλων, ο Dee και ο Kelly έγραψαν το αλφάβητο και τη γραμματική τους στα ημερολόγια τους, καθώς και πώς να τα διαβάζουν σωστά ( ηταν από δεξιά προς τα αριστερά) και ποιες γραμματοσειρές να χρησιμοποιούν. Όλες αυτές οι σημειώσεις δημοσιεύθηκαν αργότερα στο βιβλίο τους Liber Loagaeth (Βιβλίο της Θείας Ομιλίας).

Επιπλέον, και οι δύο αποκρυφιστές κατέγραψαν τις λεπτομερείς συνομιλίες τους με τους αγγέλους.
Tα γράμματα της γλώσσας Enochian έμοιαζαν με αιγυπτιακά ιερογλυφικά, ο Dee έγραψε ακόμη 48 ποιητικούς στίχους "Angel Keys", που είχαν στενή σχέση με την μαγεία της γλωσσάς Enochian.

Κατά τους επόμενους αιώνες, τα αρχεία του Dee και του Kelly μελετήθηκαν από πολλούς γλωσσολόγους, αλλά χάθηκε ένας τεράστιος αριθμός χειρογράφων. Ωστόσο οι γλωσσολόγοι λένε ότι πρόκειται για μια εντελώς πλασματική γλώσσα που είναι πολύ καλά μελετημένη.

Οι υποψίες βασίστηκαν στο γεγονός ότι αυτή η αγγελική γλώσσα αποδείχθηκε πολύ παρόμοια στη βασική της δομή με τα αγγλικά.

Παρά το γεγονός αυτό, η γλώσσα των αγγέλων έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής στους μυστικιστές και τους αποκρυφιστές των επόμενων αιώνων. Χρησιμοποιήθηκε από τους Alistair Crowley, και τον Anton Lavey και ξαφνικά μπήκε σε σατανικές τελετές(!).

Τον 20ό αιώνα, η γλώσσα Enochian μελετήθηκε από τον Αμερικανό μηχανικό John Parson και το 1994 τα γράμματα της γλώσσας Enochian χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Stargate.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications