Η επικεφαλής των RT - Sputnik κατακεραυνώνει το BBC: Πού είναι οι αξίες σας στην κάλυψη της Συρίας;

Την απουσία αμεροληψίας που επέδειξε το BBC στην κάλυψη των γεγονότων κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στον εμφύλιο της Συρίας, επέκρινε με δηλώσεις της η επικεφαλής των RT και Sputnik, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Η επικεφαλής του RT και του Sputnik, Μαργαρίτα Σιμονιάν, επέκρινε την Τετάρτη το BBC για την υπονόμευση της δικής του αρχής περί αμεροληψίας κατά την κάλυψη του πολέμου στην Συρία.

Η δημοσιογράφος ανέφερε στο συνέδριο MEDIA TALK του RT ότι ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δεν ζήτησε συγγνώμη επειδή συμπεριέλαβε ψευδώς τον Χασάν Ντιάμπ ως θύμα μιας υποτιθέμενης χημικής επίθεσης στην Ντούμα της Συρίας τον Απρίλιο του 2018.

«Αυτό που βλέπετε εξαρτάται από το πού βρίσκεστε.

Το BBC μας δίδαξε την διάσημη αρχή ότι ενώ κάποιος είναι τρομοκράτης για ένα άτομο, την ίδια στιγμή είναι ένας μαχητής για την ελευθερίας ενός άλλου ανθρώπου, αλλά το BBC έσπασε τη δική του αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Σιμονιάν.

Ένας παραγωγός του BBC, ο Ριάμ Νταλάτι, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι πίστευε πως οι σκηνές από το νοσοκομείο της Ντούμα, που παρείχε φροντίδα στα θύματα της δήθεν «επίθεσης με χημικά», ήταν στημένες.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την οργάνωση White Helmets (Λευκά Κράνη), μια ομάδα διάσωσης στην Συρία, η οποία κατηγορείται από την Ρωσία ότι υποστήριζε μαχητές που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications