Ρωσία: «Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου - Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς»!

Για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου «λόγω συνεχούς επιδείνωσης της στρατηγικής σταθερότητας» παγκοσμίως, προειδοποίησε επίσημα για πρώτη φορά η Ρωσία με μία δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της, του Σεργκέι Ριάμπκοφ ενός πολιτικού ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που δεν αρέσκεται σε δηλώσεις, γενικώς.

Την ίδια στιγμή οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας, προγραμματίζουν σειρά εκτοξεύσεων πυρηνικών πυραύλων από ξηράς και θαλάσσης.

«Υπάρχει ο κίνδυνος για ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου, ακόμη και εάν δεν υπάρχει πρόθεση για έναρξη μιας πυρηνικής σύρραξης», σημείωσε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ μιλώντας στη Μόσχα.

Ο λόγος; «Οι ενέργειες από μέρους δυτικών χωρών, προς την κατεύθυνση της διατάραξης της διεθνούς σταθερότητας έχουν επιθετικό χαρακτήρα. Αυτό δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εκτελέσουν μεγάλο αριθμό πυραυλικών δοκιμών. Ούτε αυτό μπορεί να μείνει αναπάντητο» κατέληξε ο Ρώσος ΑΝΥΠΕΞ.

Και είναι σαφές ότι αναφέρεται σε μία ανεξέλεγκτη κλιμάκωση ενός συμβατικού επεισοδίου, η οποία θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα «το πάτημα του κουμπιού».

Πηγές από την Μόσχα μεταδίδουν ότι «Μόνο την τελευταία τριετία συνέβησαν πέντε επεισόδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνική ανάφλεξη. Τα δύο από αυτά στην Μέση Ανατολή και τα άλλα τρία στην Βόρεια Ευρώπη. Η κατάσταση δεν εμπνέει ασφάλεια, γενικώς».

Στο μεταξύ η Ρωσία ενισχύει την αντιβαλλιστική ισχύ της: Το κανάλι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Zvezda έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που εικονίζει τη μεταφορά του πυραύλου στο πεδίο και ετοιμάζεται για εκτόξευση. Το μέγεθος του πυραύλου φανερώνει ότι επρόκειτο για S-500.

Ορισμένοι πάντως υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πύραυλο Α-135, ο οποίος σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα πολλές πυρηνικές κεφαλές. Ο συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Σεργκιένκο, της ρωσικής αντιπυραυλικής άμυνας, δήλωσε απλώς πως εκτελέστηκε μια επιτυχής δοκιμή ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications