Φοβίζει «μαύρη τρύπα» 17 μέτρων που εμφανίστηκε στο Εσκίσεχιρ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή Σιβρίχισαρ του Εσκίσεχιρ, κοντά στην Άγκυρα, η δημιουργία μιας τεράστιας τρύπας σε χωράφι με τριφύλλι, το οποίο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Πρόκειται για μια κοιλότητα διαμέτρου 7 μ. και βάθους 17 μ. που φοβίζει τους ντόπιους και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος εξομολογήθηκε στο DHA ότι οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιληφθεί.

Η κατάρρευση του εδάφους συνέβη ξαφνικά κατά τη διάρκεια εργασιών, και στο φρεάτιο είναι εμφανής η ύπαρξη νερού – κάτι που εξηγεί τη διάβρωση που έχει υποστεί το υπέδαφος. Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει το πηγάδι με δικά του μέσα, και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταφέροντας μπάζα.

To Σιβρίχισαρ, που στα τουρκικά σημαίνει «μυτερό κάστρο» λόγω της ύπαρξης βυζαντινού φρουρίου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των αυτοκινητόδρομων E-90 και E-96, ανήκει στην επαρχία του Εσκίσεχιρ της κεντρικής Ανατολίας.

(Φωτ.: DHA)

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, 9.817 κάτοικοι ζούνε στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή από το 1920 για την παραγωγή πλεκτών ενδυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η γενέτειρα του ποιητή, συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μοουσέγκ Ισχάν (1913-1990), ο οποίος επιβίωσε της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications