Η εκπληκτική ιστορία του Rudolph Fentz, του ΧΡΟΝΟ-ταξιδιώτη που πέθανε στην Time Square το 1950

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για ταξίδια στο χρόνο όπως η ιστορία του Rudolph Fentz... Ενώ μερικοί θεωρούν τον Rudolph απλά έναν πλασματικό χαρακτήρα υπάρχουν στοιχειά ότι υπήρχε πραγματικά:

Το 1876, ένας άνδρας 31 ετών ο Rudolph Fentz πήγε για μια βόλτα τη νύχτα στη Νέα Υόρκη. Επειδή πέρασε πολύ χρόνος, κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό στους περιπάτους που έκανε συχνά, η οικογένειά του άρχισε να ανησυχεί ότι κάτι είχε συμβεί. Ο Rudolph Fentz δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του, αυτό που συνέβη παρέμεινε ένα πραγματικό μυστήριο μέχρι το 1950, όταν το ταξίδι του Rudolph είχε ένα γρήγορο και βίαιο τέλος.

Στο Time Square (Συνοικία των θεάτρων)το 1950 ανάμεσα στο πλήθος εμφανίστηκε ένας άνδρας ντυμένος με βικτοριανά ρούχα . Το άτομο, το οποίο λέγεται ότι φαινόταν μπερδεμένο, αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Rudolph Fentz. Η επίσκεψη του Rudolph στο Time Square ήταν πολύ σύντομη, καθώς χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και πέθανε αμέσως. Ενώ η αστυνομία έψαχνε τις τσέπες του νεκρού, βρήκαν κάτι που τους άφησε άφωνους.

Αναγνώρισαν τον άνθρωπο ως Rudolph Fentz. Η αστυνομία βρήκε επίσης ένα καπάκι μπύρας, 5 χάλκινα σεντ, κάρτα μπαρ που κανείς δεν είχε ακούσει, 70$ σε μετρητά που χρονολογούνταν από το 1800, μια επιστολή από τον Fentz τον Ιουνίου του 1876 και ένα τιμολόγιο από έναν αχυρώνα στη λεωφόρο Lexington, που βέβαια δεν υπήρχε.

Η έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε κάποιος αστυνόμος με το όνομα Rihm από το τμήμα αγνοουμένων της Νέας Υόρκης που ανάλαβαν να εντοπίσουν και να ενημερώσουν για το θάνατο την οικογένεια του Fentz, η οποία αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη και πιο παράξενη από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Αρχικά, τα αρχεία των αγνοουμένων δεν αποκάλυψαν τίποτα για τον Rudolph Fentz, ούτε σε τηλεφωνικούς καταλόγους της εποχής. Η αναζήτηση αρχείων δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν βοήθησε και δεν υπήρχε καμιά προειδοποίηση για την εξαφάνιση ενός άνδρα με την εμφάνιση του Fentz

Έτσι ο αστυνόμος Rihm αποφάσισε να επεκτείνει την έρευνα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ξανά δεν βρήκε τίποτα. Μήνες αργότερα, ο αστυνομικός βρήκε έναν με όνομά Rudolph Fentz Jr σε τηλεφωνικό κατάλογο του 1939 στη Νέα Υόρκη.

Έτσι αποφάσισε να πάει σε αυτή τη διεύθυνση, σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Ο Rihm ανακάλυψε ότι ο Rudolph Fentz ο νεώτερος ζούσε στο κτίριο, αλλά μετακόμισε σε μια άγνωστη τοποθεσία το 1940.

Από τα τραπεζικά αρχεία του Fentz ανακάλυψε που μετακόμισε με τη σύζυγό του. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ο Fentz ο νεώτερος είχε πεθάνει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Όταν ο Rihm μίλησε με τη χήρα γυναικά του την ρώτησε για τον μυστηριώδη άνθρωπο που πέθανε στην Time Square και της είπε ότι είχε το ίδιο όνομα και επώνυμο με τον σύζυγό της.

Του είπε μια εκπληκτική ιστορία: Ο σύζυγός της πριν από το θάνατό του είχε πει ότι ο πατέρας του βγήκε για μια βόλτα τη νύχτα το 1876 και ποτέ δεν άκουσε ξανά τίποτα για αυτόν. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Rihm συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας ταξιδιώτης του χρόνου με μια κακή μοίρα, ο Rudolph Fentz εξαφανίστηκε για 74 χρόνια και, όταν επέστρεψε, πέθανε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περίπου 105 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Η διαμάχη
Για δεκαετίες η ιστορία αυτή κυκλοφορεί μέσα από την παραφυσική κοινότητα. Γενικά, έγινε αποδεκτό ως μια πραγματική ιστορία και ένα αβέβαιο μυστήριο, το οποίο για πολλούς ήταν απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες υπάρχουν.

Το 2005, η ιστορία τράβηξε την προσοχή του Chris Aubeck, ο οποίος αποφάσισε να ερευνήσει την ιστορία, η υπόθεση δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου/Ιουνίου του 1972 της εφημερίδας Journal of Borderland Research, που διερεύνησε τα παραφυσικά φαινόμενα και παρατηρήσεις UFO.

Η έρευνα Aubeck τον οδήγησε τελικά σε μια φανταστική ιστορία που ονομάζεται «Φοβάμαι» από τον Jack Finney, συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που έγραψε το μυθιστόρημα το 1954. Το βιβλίο "I'm Scared" δημοσιεύθηκε αρχικά από το αμερικανικό περιοδικό Collier's τον Σεπτέμβριο του 1951. Ήταν μια ιστορία για συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν εμπειρίες ταξιδιού στο χρόνο στη Νέα Υόρκη. Ένας από τους ερωτηθέντες ήταν ο αστυνομικός Hubert V. Rihm, ο οποίος του είπε την υπόθεση του Rudolph Fentz.

Επομένως, στην ουσία, το Journal of Borderland Research απέσπασε ενα πραγματικό γεγονός στο μυθιστόρημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να αποδείξει την ύπαρξη του ταξιδιού στο χρόνο.

Το μυστήριο συνεχίζεται
Οι περισσότεροι δεν δέχονταν ότι η ιστορία του Finney ηταν πραγματική και ηταν του Rudolph Fentz. Το 2007, ένας ερευνητής που εργάστηκε στο γερμανικό μητρώο "Αρχείο ειδήσεων του Βερολίνου" ανακάλυψε κάτι που αμφισβήτησε την επίσημη εξήγηση.

Αυτό το ανώνυμο άτομο βρήκε ανάμεσα σε αρχεία ένα άρθρο από μια εφημερίδα Απριλίου του 1951. Αυτό το άρθρο αναφέρεται στον Rudolph Fentz, τον θάνατός του στην Times Square και η μυστηριώδη σχέση του με ένα άτομο που εξαφανίστηκε το 1876. Και το πιο περίεργο είναι ότι αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε πέντε μήνες πριν από το βιβλίο "I'm Scared" από τον Jack Finney.

Επί του παρόντος, μερικοί ερευνητές βρήκαν στοιχεία για πραγματικό Rudolph Fentz, μαζί με στοιχεία για την εξαφάνισή του το 1876. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αναφορές που αναφέρουν ανώνυμες πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση και ισχυρίζονται ότι το σώμα του Rudolph Fentz μελετήθηκε και ότι διατηρείται σε ένα μυστικό εργαστήριο. Αναμφισβήτητα αντιμετωπίζουμε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα μυστήρια της ιστορίας και πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία.
© AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications