Ν.Τραμπ: «Ξέρω ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους»

Τον ισχυρισμό ότι ξέρει ποιος βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους διατύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος για τα τραγικά περιστατικά της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων πολιτών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το presstv.com, ο Τραμπ ήταν κατηγορηματικός την Κυριακή όταν δήλωσε ότι: «Δεν έριξε το Ιράκ το World Trade Center».

«Δεν ήταν το Ιράκ» είπε στον Ελληνοαμερικανό παρουσιαστή. «Ήταν άλλοι άνθρωποι. Και νομίζω ότι ξέρω ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Μπορεί να το ξέρετε και εσείς».

Οι επιθέσεις της 11/9 ήταν μια σειρά χτυπημάτων στις ΗΠΑ που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων και ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων σε περιουσίες και υποδομές.

Η επίσημη εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από 19 τρομοκράτες της εξτρεμιστικής, ισλαμικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, θεωρία που έκτοτε έχει αμφισβητηθεί.

Μετά την τραγωδία, οι ΗΠΑ με σύμμαχο τη Βρετανία εισέβαλε στο Αφγανιστάν, όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν. Η κυβέρνηση Μπους μάλιστα «χρησιμοποίησε» τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους ως δικαιολογία για την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Ο πρόεδρος Τραμπ κατέκρινε τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι ήταν «η χειρότερη απόφαση που πάρθηκε στην ιστορία αυτής της χώρας». Μάλιστα περιέγραψε την κατάσταση στην περιοχή ως «κινούμενη άμμο».

«Ήταν μια τραγική απόφαση. Και παρεπιμπτόντως το Ιράκ δεν έριξε το World Trade Center. Δεν ήταν το Ιράκ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications