Στη Φλόριντα έπιασαν ένα πύθωνα με μήκος 5,2 μέτρων φώτο

Μια ομάδα κυνηγός φιδιών στην Φλόριντα βρήκε το μεγαλύτερο θηλυκό πύθωνα στους βάλτους του Everglades. Έχει μήκος 5,2 μέτρων και ζυγίζει 63 κιλά.

Ο πύθωνας βρέθηκε σε τρύπα και ήθελε πολλή δύναμη για να το τραβήξουν έξω. Από το 1980, οι βιρμανικοι πύθωνες ζουν στους βάλτους Everglades της Φλόριντα , όπου είναι ικανοποιημένοι με το κλίμα, τις τοπικές συνθήκες και ιδιαίτερα την αφθονία τροφής.

Κάποια από αυτά τα φίδια απελευθερώθηκαν στη φύση από ανεύθυνους ιδιοκτήτες και μερικά διέφυγαν από ζωολογικό κήπο το 1992 που καταστράφηκε από τον τυφώνα Andrew.

Ο πύθωνας 5,2 μέτρων έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ ενός άλλου τεράστιου φιδιού που βρέθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 . Ήταν μερικά εκατοστά μικρότερο.

Κάθε χρόνο, οι κυνηγοί φιδιών βρίσκουν και σκοτώνουν δεκάδες πύθωνες στους βάλτους του Everglades. Το 2017, σε μόλις δύο μήνες σκότωσαν 33 πύθωνες. Για κάθε μια ώρα κυνηγιού για πύθωνες, η κυβέρνηση πληρώνει 8 δολάρια και προσθέτει επιδόματα εάν το φίδι ήταν μεγάλο.

Όμως, παρά όλα αυτά τα μέτρα, δεκάδες χιλιάδες βιρμανικοί πύθωνες πιστεύεται ότι ζουν μέχρι τώρα στα έλη του Everglades. Τρέφονται με νεαρούς αλιγάτορες και άλλα ερπετά, καθώς και με πολλά πουλιά και ακόμη και ελάφια.

Ο θηλυκός πυρήνας της Βιρμανίας γεννά από 50 έως 100 αυγά κάθε φορά. Τον Μάρτιο του 2018, οι κυνηγοί φιδιών ανακάλυψαν ένα βιρμανικό πύθωνα ο οποιος είχε καταπιεί ένα ολόκληρο ελάφι, που ζύγιζε περισσότερο από το ίδιο τον πύθωνα.

Ο πύθωνας έφθασε σε μήκος 3,3 μέτρων και ζύγισε 14 κιλά, και το ελάφι ζύγιζε σχεδόν 16 κιλά.

Τα Έβεργκλεϊντς (Everglades) είναι μια τεράστια περιοχή υποτροπικού-τροπικού υγροβιότοπου που καταλαμβάνει το νότιο μέρος της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το νερό που υπερχειλίζει από τη λίμνη αυτή κατά την εποχή των βροχών σχηματίζει ένα σώμα νερού με πολύ αργή κίνηση, ένα πολύ πλατύ (σχεδόν 100 χιλιόμετρα) ποτάμι, που ρέει 160 χιλιόμετρα μέχρι το νότιο άκρο της χερσονήσου της Φλόριντα πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα. Ο υγροβιότοπος πλημμυρίζει συχνά κατά την εποχή των βροχών, ενώ αντιμετωπίζει περιόδους ξηρασίας κατά την ξηρή εποχή.

Οι Ινδιάνοι Σεμινόλοι ονόμασαν αυτό το τεράστιο σώμα νερού (όχι μόνο τη λίμνη) «Οκητσόμπη», που σημαίνει «Ποταμός γρασιδιού», για να περιγράψουν τα έλη σπαθόχορτου, μέρος ενός πολυσύνθετου συστήματος αλληλοεξαρτώμενων οικοσυστημάτων, που περιλαμβάνουν έλη με το υδρόφιλο δένδρο ταξόδιο (Taxodium) της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών, μαγκρόβια δάση στις εκβολές, στην περιοχή Τεν Θάουζεντ Άιλαντς, συστάδες τροπικού δάσους δικοτυλήδονων δέντρων, πετρώδες έδαφος με πεύκα και τέλος το θαλάσσιο περιβάλλον του νότιου άκρου («Κόλπος της Φλόριντα»). Η σημερινή αγγλική ονομασία σημαίνει «παντοτινά ξέφωτα».

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications