Ο κάτοικος της Νεμπράσκα που έχασε το πόδι από μυστηριώδες μόλυνση

Στα μέσα του Φεβρουαρίου ο 43χρονος Jason Vosmond μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Kearney της Νεμπράσκα με υψηλό πυρετό και πόνο στο αριστερό πόδι του. Παρά τις εξετάσεις οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να καταλάβουν τι είδους λοίμωξη έπληξε το πόδι του και προκάλεσε σήψη (λοίμωξη αίματος). Για τρεις ημέρες ο ασθενής έλαβε ισχυρά αντιβιοτικά, αλλά δεν είχαν καμία επίδραση .

Όταν πια υπήρχε κίνδυνος να πεθάνει ο Vosmund μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, όπου την επόμενη ημέρα έγινε ακρωτηριασμός από το γόνατο και κάτω.

Σύμφωνα με τους χειρουργούς, ακόμα και μετά τον ακρωτηριασμό, η κατάσταση του Vosmund δεν ηταν καλή, είχε μόνο 7% πιθανότητα επιβίωσης.

Για τον Jason Vosmund, όλα άρχισαν με πόνους στο σώμα του και ρίγη, και τα συμπτώματα ήταν παρόμοια με τη γρίπη. Ωστόσο, την επόμενη μέρα η θερμοκρασία του αυξήθηκε απότομα και το αριστερό του πόδι άρχισε να πονά αφόρητα. Άρχισε επίσης να έχει υψηλό πυρετό, από τον οποίο άρχισε να τρέμει.

Η φοβισμένη γυναίκα του τηλεφώνησε σε νοσοκομείο και έστειλαν ένα ασθενοφόρο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν τον τύπο της λοίμωξης, που την αποκαλούσαν μυστηριώδη, και τα αντιβιοτικά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Διαγνώστηκε με σήψη, η οποία κάλυψε γρήγορα το πόδι του.

Σύμφωνα με μια από τις προκαταρκτικές εξηγήσεις, είναι πιθανό βακτηρίδια να είχαν παραμείνει στο πόδι του μετά από μια παλιά πληγή ή γρατζουνιά, και στη συνέχεια κάτι τα «ξύπνησε».

Η σήψη είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Οι χημικές ουσίες στο ανοσοποιητικό σύστημα ρέουν στο αίμα για την καταπολέμηση της λοίμωξης και προκαλεί φλεγμονή σε όλο το σώμα, όχι μόνο στο μολυσμένο όργανο.

Οι γιατροί χωρίζουν τη σήψη σε τρία στάδια, τα οποία εξελίσσονται από φυσιολογικό σε σοβαρό και από εκεί σε σηπτικό σοκ, από το οποίο μπορεί να πεθάνει κάποιος.

Όταν πήγε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, ηταν δύσκολο για αυτόν να αναπνεύσει, και συνδέθηκε με αναπνευστήρα. Και την επόμενη μέρα, οι γιατροί αποφάσισαν να κόψουν το πόδι του για να σταματήσουν τη διάδοση της λοίμωξης.

Μετά επέμβαση,πέρασε μια εβδομάδα σε τεχνητό κώμα, και μετά άλλες δύο μέρες για να ανακτήσει τη συνείδηση του. Και δεν κατάλαβε ότι το πόδι είχε κοπεί.

«Όταν ξύπνησα, ήθελα να δω το πόδι μου, ο εγκέφαλός μου συνέχισε να το αισθάνεται»

Μετά τον ακρωτηριασμό στα τέλη Μαρτίου του επετράπη να πάει στο σπίτι του και ένα μήνα θα παίρνει ισχυρά αντιβιοτικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications