Τα παιδιά της Σελήνης: Οι Λευκοί Ινδοί του Παναμά!

Το κράτος του Παναμά βρίσκεται στον ισθμό μεταξύ Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Και εκτός των ακτών του Παναμά, υπάρχει ένα αρχιπέλαγος εκατοντάδων γραφικών νησιών κοραλλιογενών υφάλων που ονομάζονται νησιά San Blas . Ο ήλιος πάντα λάμπει εδώ, το νερό είναι κρυστάλλινο και η άμμος είναι λευκή, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έρχονται εδώ για τουρισμό .

Ο ντόπιος Ινδιάνικος λαός με το δικό του πολιτισμό ζει σε αυτά τα νησιά, υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια: το ασυνήθιστο υψηλό ποσοστό αλμίνων μεταξύ αυτών των ανθρώπων με καφέ δέρμα. Μέχρι σήμερα, είναι άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό.

Πριν από την άφιξη των πλοίων του Κολόμβου και την επακόλουθη ροή των λευκών εποίκων, οι ινδιάνοι ζούσαν σε αυτά στα νησιά και ονομάζονται Kuna. Για πολύ καιρό, θεωρούνταν πρωτόγονοι άγριοι, εξακολουθούσαν να ασκούν μαγεία και προσπάθησαν να παραμείνουν μακριά από όλους.

Μόνο σχετικά πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν μάθει ότι μεταξύ του λάου Kuna υπάρχει ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός αλπινών. Λέγεται ότι γεννιούνται λευκά παιδιά επειδή οι μητέρες τους κοίταξαν το φεγγάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εξαιτίας αυτού, οι ντόπιοι τα ονομάζουν «Τα παιδιά της Σελήνης» και στην αρχαιότητα τα θεωρούσαν ως κάτι κακό .

Το δέρμα τους καίγεται εύκολα στον καυτό ήλιο, έτσι κατα την διάρκεια της ημέρας κάθονται στις καλύβες και βγαίνουν μόνο βράδυ. Επίσης, το λευκό δέρμα τους προσελκύει περισσότερα τα έντομα.

Επιπλέον, έχουν συχνά προβλήματα με τα μάτια, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης, και είναι πάντοτε λεπτότεροι και αρρωσταίνουν πιο εύκολα από τους άλλους ανθρώπους της φυλής.

Λόγω του φόβου τους να μην έχουν μωρό της σελήνης, οι έγκυες μητέρες συχνά κατέφυγαν σε θεραπείες, όπως η εντατική κατανάλωση ξυλάνθρακα, το οποίο πιστεύουν οτι θα έδινε στο παιδί το "κανονικό χρώμα". Υπήρξαν επίσης συχνές αμβλώσεις μεταξύ των μητέρων που είχαν την πεποίθηση ότι το παιδί τους θα γεννηθεί αλμπίνο.

Παρά την απόρριψη θεωρούνται πιο αγνά άτομα, για παράδειγμα, θεωρούνται πιο κοντά στον κόσμο των πνευμάτων, καθώς και λιγότερο σκληρά απο τα αλλα άτομα της φυλής και αγνά. Θεωρούνταν επίσης πιο κοντά στους Θεούς και ως εκ τούτου έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια θρησκευτικών τελετών.

Από ιατρική άποψη, το μυστήριο παραμένει άλυτο για τους "επιστήμονες".Οι γιατροί δεν γνωρίζουν γιατί πολλοί αλμπίνοι γεννιούνται σε αυτά τα νησιά.

Το παράξενο θα ηταν να γνώριζαν οι φερόμενοι "επιστήμονες"! και πως το έπαθαν και δεν λένε χαζομάρες και γελοίες εξηγήσεις? δεν το ξέρουν η τους τα απαγορεύει το καθεστώς να λένε τέτοια?

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications