Η fake «θεωρία συνωμοσίας» καταρρέει – Άρα πάμε για την real;

Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ναό της Παναγίας των Παρισίων θα τροφοδοτήσει το διαδίκτυο με πληθώρα νέων θεωριών συνωμοσίας. Ωστόσο από αλλού ήρθαν οι πρώτες από κει που δεν το περιμέναμε, μάλλον για να μην σκεφτούμε τα αυτονόητα Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια της πυρκαγιάς που μετέδιδαν παγκοσμίως τα ΜΜΕ ήταν ότι αυτή προέκυψε λόγω των εργασιών ανακαίνισης που γίνονταν εκεί και υπήρχε εύφλεκτο υλικό.

Ωστόσο η γκάφα της αστυνομίας ήταν ότι βιάστηκε πριν αυτή ακόμα σβήσει, να αποκλείσει εμπρησμό και τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς ακόμα να έχει τίποτα στοιχεία στα χέρια της.

Στη συνέχεια βγήκαν πληροφορίες, και διάφορα δημοσιεύματα και νύξεις κυρίως από ακροδεξιές παρατάξεις ότι οι ναοί των χριστιανών δέχονται επιθέσεις και ότι πιθανά μετανάστες (προφανώς μουσουλμάνοι) που δούλευαν ως εργάτες εκεί θα μπορούσαν να έβαλαν την φωτιά. Μια άριστη ευκαιρία για να στρέψουν ξανά τις δυο θρησκευτικές κοινότητες τη μια ενάντια στην άλλη.

Ωστόσο αυτή η θεωρία συνωμοσίας κατέρρευσε σαν την ξύλινη στέγη του ναού:Δεν υπήρχαν εργαζόμενοι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά

Στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών μπήκε, ως ήταν φυσικό, η εταιρεία «Le Bras Freres», η οποία έκανε την συντήρηση. Η εταιρεία, έχει μεγάλη εμπειρία στην αποκατάσταση οροφής ιστορικών κτιρίων, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εργάτες που συμμετείχαν στις εργασίες συντήρησης στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ανήκαν σε αυτήν. Δεκαπέντε από αυτούς έχουν ήδη δώσει κατάθεση στις γαλλικές αρχές, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

«Δεν υπήρξαν εργαζόμενοι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά» Η εταιρεία αρνείται ότι εργαζόμενοί της βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή της φωτιάς. «Υπήρξαν 12 εργάτες της εταιρείας που δούλευαν την Δευτέρα στην Παναγία των Παρισίων» , δήλωσε ο Ζουλιέν Λε Μπρα, εκπρόσωπος της εταιρείας «Europe Scaffolding» που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. «Ωστόσο, δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ,ακόμη και πριν», πρόσθεσε.

Η εταιρεία, που εδρεύει στην περιοχή Jarny της βορειοανατολικής Γαλλίας, θεωρείται μία επιχείρηση με μακρά πορεία στην αποκατάστασης της στέγης, μερικών από εκ των πιο δημοφιλών κτιρίων της Γαλλίας.

Ιδρύθηκε το 1954, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει περάσει πλέον στην τρίτη γενιά. Η εταιρεία ανέλαβε πέρυσι τις εργασίες συντήρησης στο Μουσείο του Λούβρου και το βασιλικό παρεκκλήσι των Βερσαλλιών. Η Παναγία των Παρισίων ήταν ο δέκατος ιστορικός ναός, την συντήρηση του οποίου είχε αναλάβει η γαλλική εταιρεία.

Μαζί με τη θυγατρική της «Europe Scaffolding», η εταιρεία «Le Bras Freres» απασχολεί περίπου 180 άτομα. Με κύκλο εργασιών που φθάνει τα 25 εκατομμύρια ευρώ το 2017, η εταιρεία επένδυσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ σε νέο εξοπλισμό και επέκταση εγκαταστάσεων πριν από ένα χρόνο.

Οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν θα προσλάμβανε τον κάθε παράνομο μετανάστη κι άσχετο με το έργο προκειμένου να έχει φθηνό αλλά ακατάλληλο εργατικό δυναμικό, διακυβεύοντας έτσι τη φήμη της.

Η σύγκριση με την 11η Σεπτέμβρη

Κατά έναν περίεργο τρόπο, και σαν βγαλμένο από ένα συλλογικό συνειδητό, δεν ήταν λίγοι αυτοί που συνέκριναν το τραγικό χθεσινό περιστατικό με εκείνο των Δίδυμων Πύργων. Το ακόμα πιο περίεργο, είναι ότι ενώ σκέφτηκαν το ίδιο, το σκέφτηκαν ακόμα κι από διαφορετική σκοπιά.

Κοινό σημείο τρομοκρατικής ενέργειας δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει ένα συλλογικό σοκ – σε παγκόσμια εμβέλεια. Όχι μόνο οι Γάλλοι, ή οι Παριζιάνοι, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης σοκαρίστηκε βλέποντας τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, όπως ακριβώς είχε συμβεί τότε και στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο οι μισοί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι η πυρκαγιά μπορεί να είναι εμπρησμός «εκ των έσω» (αυτοί που είναι της ιδίας άποψης και για την ΝΥ), και οι άλλοι μισοί να σκέφτηκαν, πάλι, ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια (αυτοί που πιστεύουν στο επίσημο αφήγημα της ΝΥ). Το δεύτερο, όμως, έχει αποκλειστεί και από επίσημα χείλη, οπότε… πάμε για την πρώτη περίπτωση;

Το συλλογικό συνειδητό «επηρέασε» και την τεχνητή νοημοσύνη του You Tube;

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χτες κατά την διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων από το Παρίσι. Σύμφωνα με το bloomberg.com, όταν τα πρακτορεία ειδήσεων άρχισαν να μεταδίδουν ζωντανές εκπομπές στο YouTube, κάτω από μερικά από τα κλιπ εμφανίστηκε ένα μήνυμα με ένα απόσπασμα από την Encyclopedia Britannica σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το YouTube, που είναι πλέον τμήμα της Google, της Alphabet Inc., βάζει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα κειμένου από το περασμένο έτος για να καταπολεμήσει την εξάπλωση των θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αμφισβητούν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα, το λογισμικό του YouTube υποτίθεται ότι «είδε» τους καπνούς στο Παρίσι ως υλικό του 2001, ενεργοποιώντας την ένδειξη κάτω από το βίντεο.

Αλλά εδώ το συλλογικό συνειδητό έπαιξε μεγάλο παιγνίδι. «Μιλάει» σε ευήκοα ώτα, τα οποία όσο πιο καθαρή κι αφυπνισμένη συνείδηση έχουν, τόσο καλύτερα ακούν τι λέει. Ο συσχετισμός των δυο αυτών σοκαριστικών -σε παγκόσμια κλίμακα- γεγονότων από πληθώρα ατόμων -και πάλι σε παγκόσμια κλίμακα- δεν είναι τυχαίος, κατά πάσα πιθανότητα ούτε και η «συμπτωματική γκάφα» του You Tube.

Η Παναγία των Παρισίων, που είναι σύμβολο των Καθολικών αλλά παράλληλα και των Αλχημιστών, θα ξαναχτιστεί. Ήδη πολλοί πλούσιοι έσπευσαν να προσφέρουν γερά ποσά για την αναστήλωση της.

Ωστόσο ο πραγματικά κερδισμένος από όλη την υπόθεση, είναι ο Μακρόν. Ξεχνάμε τις συγκρούσεις με τα Κίτρινα Γιλέκα, τα αντιλαϊκά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις. Ο Γαλλικός λαός είναι τώρα πιο σοκαρισμένος από οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη τρομοκρατική επίθεση καταγράφηκε στο Παρίσι και δηλώνει ενωμένος.

Και ο Μακρόν είναι γέννημα θρέμμα του Rothschild, ο οποίος δεν είναι ούτε χριστιανός, αλλά ούτε μουσουλμάνος. Πολλοί νομίζουν ότι είναι Εβραίος. Αλλά ουσιαστικά, δεν είναι ούτε αυτό, κάτι άλλο είναι…

igata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications