Ο ζητιάνος που έχοντας χτυπήσει το κεφάλι του, ξύπνησε το επόμενο πρωί ως μουσική μεγαλοφυία!
Ο Αμερικανός που έχοντας χτυπήσει το κεφάλι του, ξύπνησε το επόμενο πρωί ως μουσικός!!!

Ο Derek Amato εμφανίστηκε σε πολλά έντυπα λόγω της πραγματικά εκπληκτικής του ιστορίας.Δεν είχε σχέση τη μουσική, ξύπνησε ένα πρωί πριν από 13 χρόνια ως μουσική μεγαλοφυία.

Παραδόξως, αυτό συνέβη όταν είχε μια διάσειση στο κεφάλι. Έτσι, ένας τραυματισμός στο κεφάλι τον έκανε μια ιδιοφυΐα, επιπλέον, από έναν ζητιάνο και άστεγο μετατράπηκε σε μουσικός, ικανός να κερδίσει χρήματα με τη μουσική του. Ο Ντέρεκ Αμάτο, από το Ντένβερ του Κολοράντο, είναι τώρα 53 ετών. Δεν είναι γνωστό ακριβώς για ποιον λόγο ήταν κάποτε άστεγος.

Ο ίδιος λέει ότι έχει χάσει όλες τις επιχειρηματικές του επενδύσεις. Έτσι, κοιμόταν στο αυτοκίνητο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει δουλειά. Στις 27 Οκτωβρίου του 2006,βούτηξε σε μια ρηχή πισίνα και κτύπησε σοβαρά το κεφάλι του στο κάτω μέρος της πισίνας. Είχε μια διάσειση, αλλά μαζί με αυτό ξαφνικά απέκτησε ένα παράξενο δώρο - άρχισε να "βλέπει" τη μουσική ως μεσώ για κερδίσει χρήματα.

Όπως λέει ο ίδιος το κεφάλι του ξαφνικά γεμίζει με μουσική, σαν να είδε σε όραμα μερικά ασπρόμαυρα πλήκτρα, γεγονός που τα συνδύασε με τα πλήκτρα των πιάνων.

Ως αποτέλεσμα, ο Derek Amato ξαφνικά άρχισε να παίζει τέλεια το πιάνο,προηγουμένως είχε δυνατότητα να παίξει μερικές απλές νότες στην κιθάρα και ποτέ δεν είχε κάνει μαθήματα μουσικής στη ζωή του.

Αποδείχθηκε ότι αυτό που συνέβη με τον Derek ειναι μια σπάνια περίπτωση της λεγόμενης επίκτητης σύνδρομο Savant (ιατρικός όρος βλέπε παρακάτω ). Είναι γνωστό ότι πολλοί προικισμένοι ειναι από τη γέννηση τους με τον σύνδρομο Savant, ενώ άνθρωποι όπως ο Derek δεν είναι περισσότεροι από 30 σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, ο πρώην άστεγος έχει γίνει ένας σεβαστός μουσικός. Εξακολουθεί να θυμάται λεπτομερώς ότι η φθινοπωρινή μέρα του 2006, θυμάται τη σιωπή που είχε αρχικά στο κεφάλι του όταν τον μάζεψαν από την πισίνα.

Μου φάνηκε ότι τα αυτιά μου αιμορραγούσαν, είδε ότι οι φίλοι του έλεγαν κάτι, αλλά δεν τους άκουγε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή διάσειση, καθώς και απώλεια ακοής 35% και μερική απώλεια μνήμης.

Ωστόσο, σήμερα ο Derek δεν μετανιώνει που έχασε λίγο την μνήμη και την ακοή του - σε αντάλλαγμα, έλαβε το εκπληκτικό του δώρο. Επιπλέον, πιστεύει ότι η διάσειση τον έκανε να καταλάβει τις νέες εκπληκτικές του ικανότητες.

Ο Ντέρεκ λέει ότι πριν από αυτό το γεγονός,για μερικούς μήνες και ζούσε σε ένα αυτοκίνητο τα οικονομικά θέματα τον είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Τώρα όλα έχουν αλλάξει γι 'αυτόν - έχει γίνει επαγγελματίας μουσικός.

Ο όρος σύνδρομο Savant χρησιμοποιείται ως περιγραφή του χαρακτηριστικού γνωρίσματος ενός προσώπου που φέρει μια σοβαρή αναπτυξιακή ή διανοητική αναπηρία σε συνδυασμό με μια εξαιρετική διανοητική ικανότητα σε ένα ορισμένο πεδίο.Ο σύντομος όρος για αυτούς τους ανθρώπους είναι Σαβάντ χωρίς καμιά υποτιμητική έννοια. Ένας αυτιστικός Σαβάντ τελικά συνδυάζει και τον αυτισμό και το σύνδρομο Σαβάντ.

Το σύνδρομο του Σαβάντ αναγνωρίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της πρόωρης παιδικής ηλικίας αφού συνοδεύεται και από άλλες αναπτυξιακές ανωμαλίες. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται σε παιδιά με αυτισμό. Στα αγόρια εμφανίζεται περίπου έξι φορές συχνότερα από ότι στα κορίτσια.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications