Στην ατμόσφαιρα της Γης καταγράφηκαν ασυνήθιστες εκρήξεις
Στην ατμόσφαιρα της Γης καταγράφηκαν ασυνήθιστες εκρήξεις

Ένα υπεριώδες τηλεσκόπιο τοποθετημένο στον ρωσικό δορυφόρο Lomonosov ανακάλυψε ένα φαινόμενο άγνωστο στην επιστήμη στην ατμόσφαιρα της γης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής, στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, Μιχαήλ Panasyuk, μίλησε στο RIA Novosti το θέμα αυτό . Σύμφωνα με τον Panasyuk, το τηλεσκόπιο κατέγραψε ισχυρές εκρήξεις φωτός, η φύση των οποίων δεν είναι ακόμα σαφής.

"Φαίνεται ότι συναντήσαμε νέα φυσικά φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης του "Lomonosov" σε υψόμετρο αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, καταγράψαμε αρκετές φορές μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Δεν ηταν από καταιγίδες και σύννεφα! τι προκαλεί τις εκρήξεις είναι η ερώτηση ", ανέφερε ο Panasyuk.

Ο επιστήμονας εξήγησε ότι στην ατμόσφαιρα της Γης υπάρχουν διάφορες λάμψεις υπεριώδους ακτινοβολίας.

Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ήδη τις ηλεκτρικές εκκενώσεις στη μεσόσφαιρα και τη θερμοσφαίρα και τις τεράστιες αναλαμπές μέρος του κεραυνού.

Επιπλέον, εκλύονται στην ατμόσφαιρα λάμψεις ανθρωπογενούς προέλευσης - για παράδειγμα, ένα τηλεσκόπιο βλέπει τα φώτα αεροδρομίου. Αυτό τον εμποδίζει να καταγράψει κοσμικές ακτίνες εξαιρετικά υψηλής ενέργειας φυσικής προέλευσης.

Ο Ρώσος επιστήμονας "Μιχαήλ Panasyuk" κάνει κοσμολογική έρευνα, μελέτη μεταβατικών φαινομένων φωτός της ανώτερης ατμόσφαιρας της Γης, καθώς και των χαρακτηριστικών της ακτινοβολίας της μαγνητόσφαιρας.

Ο δορυφόρος Lomonosov ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 η εκτόξευσης έγινε από το κοσμοδρόμιο Vostochny. Το καλοκαίρι του 2018 μέρος του επιστημονικού μέρους του εξοπλισμού απέτυχε. Οι ειδικοί βρίσκονται σε επαφή με τον δορυφόρο και συνεχίζουν να προσπαθούν να επαναφέρουν το σύστημα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications