Ένα κορίτσι που γεννήθηκε από συνηθισμένους Ινδούς αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί έχει κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια
Ένα κορίτσι που γεννήθηκε από συνηθισμένους Ινδούς αντιμετωπίζει προβλήματα γιατί έχει κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια

Μια κοπέλα της Βομβάης η Puja Ganatra γεννήθηκε σε μια ινδιάνικη οικογένεια. Και μεταξύ των συγγενών της δεν υπάρχει ούτε ένας «λευκός», αλλά η κοπέλα γεννήθηκε με ανοιχτό δέρμα, με ασυνήθιστα φωτεινά μπλε-πράσινα μάτια και κόκκινα μαλλιά. Και με φακίδες.

Ο τύπος της εμφάνισης είναι ο καυκάσιος οπως ειναι σε σκανδιναβικές χώρες (οχι για πολύ ακόμα) και ακόμη και η μορφή του προσώπου της δεν μοιάζει με το σχήμα της μητέρας ή του πατέρα της. Από την πρώιμη παιδική ηλικία, η Pooja ξεχώρισε με την εμφάνισή της ανάμεσα στα άλλα συνηθισμένα κορίτσια που συχνά αποκαλούσαν άσχημη.

Οι γονείς του κοριτσιού διαβεβαιώνουν ότι η Pooja είναι η κόρη τους, αλλά επίσης δεν καταλαβαίνουν γιατί γεννήθηκε έτσι. Μεταξύ των συγγενών τους είναι όλοι τυπικοί Ινδοί με καστανό δέρμα, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.Σύμφωνα με μία από τις εκδοχές, τα γονίδια των Ευρωπαίων προγόνων και των αρχαίων Ελλήνων "ξύπνησαν" στην Ινδία ..

Ακόμη και ως ενήλικας, το 23χρονο κορίτσι αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα εξαιτίας της μη τυπικής εμφάνισής της στην Ινδία. Συχνά την μπερδεύουν για ξένη και την νομίζουν για τουρίστα και συμπεριφέρονται ανάλογα, ακόμα και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί της.

Όταν γεννήθηκε οι γονείς της ήταν έκπληκτοι και όταν οι φακίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στο πρόσωπο του κοριτσιού, έτρεχαν στους γιατρούς, πιστεύοντας ότι η κόρη τους είχε μια σπάνια δερματική νόσο.

Τώρα η Pooja εργάζεται στην δική της επιχείρηση κατασκευής ειδών ένδυσης και ελπίζει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνει ένα τεστ DNA και θα μάθει πώς έχει τέτοια εμφάνιση. "Οι άνθρωποι με ρωτούσαν συνεχώς για τις φακίδες μου αυτό ειναι ένα έντονο ψυχολογικό πρόβλημα. Ακόμα και κατά την πρώτη μου χρονιά στο πανεπιστήμιο είχε προβλήματα με την εμφάνισή μου."

"Μου είπαν να μην φοράει ρούχα με κοντά μανίκια για μην φαίνεται το λευκό μου δέρμα", - λέει η κοπέλα. Σύμφωνα με την Pooja, όταν μπαίνει σε ταξί, προσπαθούν να μιλούν στα αγγλικά μαζί της.

Και όταν πήγε στις ΗΠΑ, το διαβατήριό πέρασε πολλές φόρες από έλεγχό στο αεροδρόμιο, και την ρωτούσαν συνεχεία αν ήταν πραγματικά Ινδή. Η Puja δεν έχει αδέρφια και αδελφές, είναι το μοναδικό παιδί των γονέων της.

Και αυτο ειναι από το γεγονός είναι ότι ο πατέρας και η μητέρα της ήταν φοβισμένοι από την εμφάνισή της, και αποφάσισαν να μην κάνουν άλλα παιδιά από φόβο ότι και αυτά θα βρουν «άρρωστα», δηλαδή με κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Στην Ινδία, το κορίτσι αισθάνεται πολύ άβολα. Αλλά όταν πήγε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ήταν σαν να ήταν ανάμεσα στη δική της φυλή.

Η γιαγιά μου πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρη, οπότε δεν μπορώ να μάθω αν υπήρχαν Ευρωπαίοι μεταξύ των συγγενών της, η μαμά και ο μπαμπάς μου δεν ξέρουν τίποτα. Όταν πήγα στο εξωτερικό στην Ευρώπη συγκλονιστικά γιατί πολλοί ηταν ίδιοι με εμένα.

Σύμφωνα με τον Pooja, στην Ινδία, το ελαφρός ανοιχτό δέρμα θεωρείται όμορφο, αλλά το δέρμα με φακίδες είναι μια πραγματική παραμόρφωση σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες.Και το χειρότερο από όλα είναι ότι από στην ηλιόλουστη Ινδία οι φακίδες στην Puja αυξάνονται μόνο.

Το κορίτσι προσπάθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα να ξεφορτωθεί τις φακίδες χρησιμοποιώντας διαφορετικές κρέμες χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, τώρα η Pooja έχει ήδη συμβιβαστεί με την εμφάνισή της και πέρυσι την έβαλαν στη δημοφιλή σελίδα "Διάσημοι άνθρωποι της Βομβάης"
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications