Μωρό έβγαλε «διαβολικά κέρατα» στο κεφάλι λόγω σπάνιας ασθένειας που του παραμόρφωσε το κρανίο! (βίντεο)
Μωρό έβγαλε «διαβολικά κέρατα» στο κεφάλι λόγω σπάνιας ασθένειας που του παραμόρφωσε το κρανίο! (βίντεο)

Ένα αγόρι που γεννήθηκε με ένα σπάνιο πρόβλημα έχει αποκτήσει «κέρατα», μετά από μια χειρουργική επέμβαση που έκανε για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλό του.Ο 22 μηνών Clyne Solano, γεννήθηκε με μια κατάσταση που ονομάζεται υδρανεγκεφαλία, η οποία προκαλεί συσσώρευση υγρού μέσα στο κεφάλι του.

Ο Clyne, από τις Φιλιππίνες, υποβλήθηκε σε μια εγχείρηση τον περασμένο Μάρτιο για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλό του.Αλλά τμήματα του κρανίου του «έκατσαν» αφήνοντας κορυφές στο κεφάλι του που μοιάζουν με κέρατα διαβόλου.

Ο Clyne θα χρειαστεί τώρα μια νέα χειρουργική επέμβαση για να επαναφέρει τη μορφή του κρανίου του, αλλά η μητέρα του ανησυχεί ότι είναι πολύ αδύναμος για να υποβληθεί σε ακόμα μία επέμβαση.«Δεν θέλω να προχωρήσει γιατί φοβάμαι ότι το μωρό μου δεν είναι ακόμη αρκετά δυνατό,» δήλωσε η Justine Gatarin.

«Αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύομαι να πάρω την απόφαση. Εάν δεν το κάνουμε, το κεφάλι του θα είναι έτσι για το υπόλοιπο της ζωής του.»

«Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το κεφάλι του μοιάζει με κέρατα διαβόλου αλλά για μας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο γιος μας είναι ένας άγγελος. Ραγίζει η καρδιά μου να τον βλέπω να υποφέρει.»Ο Clyne λαμβάνει θεραπεία στο ιατρικό κέντρο παίδων των Φιλιππίνων στο Pasig, μια πόλη όπου κατοικούν 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το μωρό λαμβάνει τροφή μέσω ενός σωλήνα, ενώ ένας άλλος σωλήνας στο λαιμό του τον βοηθάει να αναπνεύσει.

Η υδρανεγκεφαλία είναι μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση που ξεκινάει πριν από τη γέννηση και εμποδίζει τον εγκέφαλο του μωρού να αναπτυχθεί πλήρως, ενώ ταυτόχρονα εξογκώνει το κεφάλι.

Η 21χρονη μητέρα, κ. Gatarin, δήλωσε: “Ο γιος μου έχει ήδη κάνει εγχείρηση από την οποία του έμειναν αυτά εδώ τα ‘κέρατα’. Για να το διορθωθούν αυτά, θα πρέπει να χειρουργηθεί ξανά.”

«Πουλήσαμε σχεδόν όλα όσα διαθέτουμε για να μαζέψουμε αρκετά χρήματα για την επέμβαση. Αλλά ακόμα και μετά την επέμβαση πρέπει να πηγαίνουμε τακτικά στο νοσοκομείο.»

«Ο σωλήνας στο λαιμό του που του επιτρέπει να αναπνέει πρέπει να αντικαθίσταται κάθε έξι μήνες.

Πολύ στεναχωριέμαι που βλέπω το μωρό μου να υποφέρει έτσι.»

«Αν μπορούσα να μπω εγώ στη θέση του θα το έκανα αμέσως. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Clyne για όσο χρειαστεί.»

«Και όταν δεν έχει δύναμη, θα είμαστε εκεί γι ‘αυτόν.»

«Ο Clyne είναι δυνατός, έτσι ξέρω ότι μπορεί να τα καταφέρει.» Τα παιδιά με υδρανεγκεφαλία κινδυνεύουν με αναπηρία, διανοητικά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις και προβλήματα όρασης.

Η κατάσταση είναι ανίατη και η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ενός σωλήνα για την αποστράγγιση του υγρού από το κρανίο.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα παιδιά υποφέρουν από υδρανεγκεφαλία, αλλά συνήθως δεν επιβιώνουν μέχρι την ενηλικίωση – πολλά πεθαίνουν στην κοιλιά ή λίγους μήνες μετά τη γέννηση.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι γιατροί του Clyne είναι θετικοί μαζί του. Αυτή τη στιγμή περιμένουν τις ακτινογραφίες, μαγνητικές τομογραφίες και άλλες εξειδικευμένες αναλύσεις πριν προχωρήσουν στη θεραπεία του Clyne.

www.pronews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications